Smartphonegebruik jonge gebruikers minder ingeburgerd

Hoewel de boetes torenhoog zijn, vindt ruim een derde van de Nederlanders het acceptabel om iets op te zoeken op de smartphone tijdens het autorijden. Dat is opvallend, zeker in relatie tot het gebruik van de smartphone tijdens een vergadering. Slechts 20 procent van de Nederlanders ziet dat als acceptabel. Dat blijkt uit onderzoek van QlikTech. In het onderzoek is ruim 550 Nederlandse consumenten gevraagd welke situaties − van kerk tot wc − zij wel of niet acceptabel vinden om informatie op de smartphone op te zoeken.

Uit het onderzoek blijkt verder dat het smartphonegebruik onder jonge mensen (18-29 jaar) minder ingeburgerd is dan verwacht. Met name vrouwen uit deze leeftijdscategorie vinden het opzoeken van informatie met de smartphone in verschillende situaties een stuk minder acceptabel dan mannen. Zo vindt 31 procent van de jonge mannen het geen probleem om in de bioscoop informatie op te zoeken op de smartphone, tegenover 12 procent van de jonge vrouwen. Daarnaast vindt 84 procent van de jonge mannen het prima om de smartphone te gebruiken tijdens het werk of op school, terwijl dat bij de jonge vrouwen maar 53 procent is.

Lees ook:Jongeren wantrouwen bankieren via mobiel
Lees ook:Reiservaringen maken veel indruk bij eerste date
Lees ook:Twintig procent mannen scheert oksels en schaamstreek glad
Lees ook:Salaris belangrijk voor werkzoekenden aldus Unique
Lees ook:Erotisch contact via Facebook; Nederlanders conservatief

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>