Een op vier heeft sim only abonnement

Ruim een op vier (27 procent) van de Nederlanders tussen de 18 en 55 jaar maakt op dit moment gebruik van een sim only abonnement. Dit blijkt uit onderzoek van SimOnlyRadar.nl onder 650 respondenten. Een abonnement in combinatie met een toestel is nog verreweg het populairst met 64 procent en negen procent maakt hedendaags nog gebruik van een prepaid kaart.

Een sim only bundel wint snel aan populariteit, want een onderzoek van Telecompaper wees uit dat in het vierde kwartaal van 2012 nog 21 procent koos voor een sim only abonnement. Dit is binnen een jaar een stijging van zes procent. Het aantal prepaid gebruikers is het sterkst gedaald van dertien naar negen procent.

Van de Nederlanders die op dit moment gebruik maken van een sim only blijft 72 procent de “oude” mobiele telefoon gebruiken die al in zijn of haar bezit was. De reden hiervan is dat Nederlanders na het aflopen van het oude abonnement nog tevreden zijn met het toestel en goedkoper uit zijn met een sim only bundel. 28 procent gaf aan een nieuw toestel los te hebben gekocht bij het abonnement.

Gezien de stijgende trend van de afgelopen jaren is de verwachting dat het aantal sim only gebruikers ook volgend jaar zal toenemen ten koste van de abonnementen inclusief toestel en de prepaid kaarten.

Lees ook:Ruim helft Nederlanders vindt 4G te duur
Lees ook:Nederlander voorzichtig met mobiel internet in buitenland
Lees ook:Steeds meer jongeren kiezen voor sim only
Lees ook:Hoge telefoonrekeningen? Kies voor prepaid!
Lees ook:Overal online met PlayStation Vita en Vodafone

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>