Laat je videobeelden voor een prikkie professioneel monteren

Viedit, een Nederlandse startup gespecialiseerd in homevideo’s, introduceert het eerste platform waar iedereen eenvoudig foto’s en video’s professioneel kan laten monteren. Editors maken van de geüploade beelden een korte en sprekende film met passende muziek, beginnend bij zes euro.

Het monteren van zelf geschoten vakantievideo’s is vaak een crime. De meeste originele video-opnames zijn vaak te lang en saai om te laten zien aan derden. Viedit speelt op dit probleem in met een platform waar iedereen eigen opnames kan laten monteren door zelf gekozen editors. De eerste editor die het project accepteert gaat ermee aan de slag.

Keuzevrijheid
De klant bepaalt zelf de lengte, genre, thema, muziek, titel en prijs van de film. De video’s kun je al laten monteren vanaf zes euro. Op basis van deze voorwaarden wordt het ruwe foto- en videomateriaal aangeboden aan verschillende editors wereldwijd die het project kunnen accepteren. De eerste editor die het project accepteert voert de opdracht uit. Als de film klaar is, is een preview beschikbaar. Na akkoord van de klant wordt de editor betaald.

Herbert ten Have, medeoprichter van Viedit: “Iedere winter ga ik op skivakantie met vrienden. Trots op mijn snowboard- en telemarktechnieken deelde ik één van mijn opnames op Facebook. De film miste elke beleving. Kort daarna zag ik een gemonteerde snowboardfilm van een vriendin. Haar film maakte zoveel indruk op mij dat het de basis werd voor het platform. Viedit biedt nu de mogelijkheid om snel, makkelijk en betaalbaar de mooiste momenten uit je leven vast te leggen in een film die het waard is om terug te kijken. Van de eerste stapjes van je kind tot je huwelijksfeest.”

Prijsopbouw
De Nederlandse startup Viedit is opgericht in 2012 door 10 aandeelhouders. Het platform is beschikbaar in 14 talen. Er zijn op dit moment meer dan 1000 voorbeeldfilms verdeeld over 16 categorieën en 16 thema’s op het platform te vinden. De 10 procent vergoeding die Viedit vraagt, zit standaard verwerkt in de geoffreerde prijs. Viedit verrekent de fee, BTW en alle (onder andere. transactie-) kosten automatisch door.

http://www.viedit.com

Lees ook:‘Europe on Track’ wint Karel de Grote-prijs voor Jongeren
Lees ook:Sennheiser HD 250 II: misschien niet zo charmant, maar wel super geluid!
Lees ook:Harry Potter rijkste Engelse tiener
Lees ook:Editors 24 oktober Ziggo Dome; kaartverkoop start vrijdag
Lees ook:Europese Karel de Grote-prijs voor Jongeren 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>