Groot jongerenevenement op stadsstrand Almere

Het op een na grootste jongerenevenement van Nederland, de Citroën City Beach Tour, komt naar Almere. Van 2 tot en met 10 juli verandert het Forum van Citymall Almere in een strand en vinden er diverse strandsportactiviteiten plaats. Doel van het jongerenevenement is om jongeren meer te laten bewegen.

Queen of the Beach
Gedurende negen dagen worden er verschillende strandsporten belicht. Het eerste weekend strijden bekende volleybaldames om de titel Queen of the Beach en kan het publiek het ook opnemen tegen deze sportieve vrouwen. Zondag is er voor de mannen een King of the Beach-wedstrijd. Daarnaast worden er beachvolleybalclinics gegeven waar jongeren van 10 tot 14 jaar zich voor kunnen inschrijven.


Voetbalschool Almere

Het tweede weekend worden de beachvolleybalnetten verruild voor beachsoccergoals. Voetbalschool Almere en KNVB Beach Soccer organiseren samen een toernooi voor jongens en meisjes van 6 tot 11 jaar. Het toernooi wordt afgewisseld met publieksactiviteiten waarmee diverse prijzen te winnen zijn.


Bodyboarden

Ook komt er een mobiele Wavesurfer te staan. Deelnemers van minimaal 6 jaar oud en in het bezit van een zwemdiploma kunnen zo midden in de stad surfen, bodyboarden of waveboarden. Zowel professionals als beginners kunnen een duik nemen in de échte golven.


Lounge-strand

Voor de minder sportieve zonaanbidders wordt er in Citymall Almere een speciaal strand aangelegd met loungebanken, een beachbar van Grand Café Jordaaan en massagemogelijkheden. Ondertussen kunnen de kinderen deelnemen aan diverse creatieve en sportieve activiteiten bij de kinderoppasservice van Citymall Almere. Van een workshop drummen tot een klimtoren.


Citroën City  Beach Tour

De door GoMarketing georganiseerde Citroën City Beach Tour start in Maastricht en doet daarna 9 verschillende steden aan. Het jaarlijks terugkerende evenement wordt georganiseerd in samenwerking met diverse sportbonden, waaronder KNVB en KNLTB, ter promotie van strandsporten als beach-soccer.


Voor inschrijvingen en programma: www.citymall-almere.nl of www.citybeachtour.nl

Lees ook:EK Beach Soccer The Hague Beach Stadium op RTL 7
Lees ook:Zin in een zomers feestje? Tijd voor SLAM!Beachbreak
Lees ook:Nog meer voetbalfestiviteiten!
Lees ook:Nog steeds veel voetbalgeweld op het veld
Lees ook:Auto’s voorspellen winnaar WK: Nederlands elftal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>