Duizenden jongeren dansen tijdens dance4life event 2011

Foto: Rutger Geerling

Vandaag dansten duizenden jongeren in de Heineken Music Hall tijdens het dance4life event 2011. Het event is de afsluiting van schools4life, het scholenproject van dance4life, en was exclusief toegankelijk voor scholieren die zich in de afgelopen maanden hebben ingezet voor een wereld zonder hiv en aids. Zojuist is bekend gemaakt dat de scholieren met hun acties 175.398 euro hebben ingezameld.

Ruim 15.000 leerlingen van circa 30 middelbare scholen in Nederland kwamen de afgelopen maanden in actie tijdens schools4life. Met uiteenlopende acties vroegen zij aandacht voor de wereldwijde aidsproblematiek en zamelden zij in totaal 175.398 euro in voor hiv-preventieprogramma’s van STOP AIDS NOW! specifiek gericht op jongeren in Afrika.

Jan Kooijman, dance4life ambassadeur: “Het is heel leuk om te zien hoe creatief de scholieren de acties invulden. Geen enkele actie was te gek om aandacht te vragen voor de wereldwijde aidsproblematiek en zo geld in te zamelen. Van dansmarathons, rommelmarkten en bekogelen van docenten met slagroomsoesjes tot zelfs gesponsord overnachten in een gevangeniscel of slapen in de kou in een kartonnen doos!”

Doutzen Kroes en Jan Kooijman
Tijdens het dance4life event waren er optredens van onder andere Fedde le Grand, Sunnery James & Ryan Marciano, Don Diablo, The Partysquad en Erik Arbores. Naast DJ’s waren er ook andere acts, zoals Handsome Poets, The Opposites en dansers van het populaire RTL5 programma So You Think You Can Dance. De presentatie van het event was in handen van dance4life ambassadeurs Nikkie Plessen en Barry Paf. Ook Jan Kooijman sprak de jongeren toe vanaf het podium.

Tijdens het event werd een live verbinding gemaakt met dance4life ambassadrice Doutzen Kroes vanuit New York: “Ik baal echt enorm dat ik er niet live bij kan zijn! Gelukkig kan ik alle jongeren via deze weg wel vertellen dat ik zo blij ben dat ze zoveel geld hebben ingezameld, ik ben zo trots! dance4life kan daar heel veel goede dingen mee doen en dat is nog steeds heel hard nodig.”

Dezelfde artiesten zetten zich vanavond nog een keer in voor dance4life. Dan is de Heineken Music Hall het toneel voor het ‘friends4life event’. Met dit event wil dance4life de donateurs – friends4life – bedanken en nieuwe friends4life werven. De opbrengst van het friends4life event gaat naar de wereldwijde scholenprojecten van dance4life, waardoor jongeren voorlichting krijgen over seks, hiv en aids. Er zijn nog enkele tickets voor het friends4life event te koop aan de deur bij de Heineken Music Hall.

De NOS maakt van het dance4life event een registratie. NOS dance4life is donderdag 1 december tussen 23.10 en 23.45 uur te zien op Nederland 3. Zaterdag 3 december wordt de registratie herhaald (14.25 op Nederland 3).

Lees ook:Scholieren halen € 135.886 op voor dance4life
Lees ook:Dance4life scholenproject van start met The Partysquad
Lees ook:Habbo in de strijd tegen aids
Lees ook:Doutzen Kroes uit de kleren voor dance4life op Sensation
Lees ook:Scholieren goed bezig met Dance4Life

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>