Go Back To The Zoo Ambassadeurs van de Vrijheid

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei en de veertien Bevrijdingsfestivals hebben Go Back to the Zoo benoemd tot Ambassadeurs van de Vrijheid 2012. Samen met Alain Clark en Nick & Simon bezoeken de Nederrockers op 5 mei de Bevrijdingsfestivals met een helikopter van defensie. Het thema van het Comité en de Bevrijdingsfestivals is dit jaar ‘Vrijheid geef je door’.

De broers Teun en Cas Hieltjes vormen Go Back To The Zoo samen met Bram Kniest en Lars Kroon. Teun en Cas zijn het erover eens dat het moeilijk is over onvrijheid te spreken als je gewend bent in vrijheid te leven. “Toch vinden we het belangrijk om vrijheid door te geven. Zeker in een tijd waarin niet iedereen in Nederland zich welkom voelt. Toen we een jaar of twaalf waren, speelde in ons voetbalteam een jongen uit een asielzoekerscentrum in de buurt van Nijmegen. Hij had al veel ellende meegemaakt. Na een paar jaar werd hij teruggestuurd.” Go Back To The Zoo trad ook op in Servië. “Het viel ons op dat de mensen die geen oorlog hadden meegemaakt, erover wilden praten. Maar de mensen die dat wel hadden meegemaakt hielden hun mond. Ze hadden duidelijk moeite met de verwerking van oorlogstrauma’s”, aldus Teun en Cas.

De afgelopen twintig jaar zijn de Bevrijdingsfestivals uitgegroeid tot het grootste eendaagse culturele evenement in Nederland, met optredens van zo’n 250 bands op circa 40 podia. Elke provincie heeft een Bevrijdingsfestival, dat gratis toegankelijk is. In 2011 werden de festivals door ruim 900.000 mensen bezocht. Go Back To The Zoo zal op 5 mei optreden in Rotterdam, Wageningen en Roermond. Meer informatie: www.bevrijdingsfestivals.nl.

Lees ook:Jongeren laten zien wat vrijheid is in animatieclips
Lees ook:Vrijheid, iets om trots op te zijn
Lees ook:Tieners brengen hun vrijheid in beeld
Lees ook:Premier Rutte lanceert ‘Gezichten van Vrijheid’
Lees ook:De zon scheen, muziek zweefde door de lucht, een heerlijke dag vrij zijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>