Zwarte Cross zoekt stuntman voor sprong over hoofdpodium

De organisatie van het Zwarte Cross Festival is op zoek naar een waaghals die het aandurft om met een motor over het 16 meter hoge hoofdpodium te springen zonder de bovenkant van het podium te raken. Als beloning looft de organisatie een beloning van € 10.000,- in contanten uit. Voor degene die het lukt om in de lucht een backflip te maken wacht een extra prijs. Het Zwarte Cross Festival is het eerste festival ter wereld waar er met een motor over een podium gesprongen wordt. De sprong zal in het weekend meerdere keren per dag moeten plaatsvinden.

Aan de zijkanten van het podium worden een spring- en landingschans gebouwd van steigermateriaal (zie afbeelding bijlage). De stuntrijder zal uiteindelijk een sprong maken van ruim 25 meter hoog en ruim 30 meter ver. De Zwarte Cross organisatie garandeert dat iemand de sprong gaat maken. De “ramps” zijn inmiddels ook al besteld. “Als niemand zich aanmeldt, springen we desnoods zelf”, aldus organisatoren Hendrik Jan Lovink en Gijs Jolink. In de week voorafgaand aan het evenement wordt een testdag gehouden waarop gekeken wordt of de aangemelde personen daadwerkelijk goed genoeg motor kunnen rijden.

Iedereen die denkt dit aan te durven kan zich melden bij de organisatie: [email protected].

Lees ook:Kaart-en muntprijzen Zwarte Cross stijgen in 2014 niet
Lees ook:Zwarte Cross: vrijdag nu ook volledige festivaldag!
Lees ook:Zwarte Cross pleit voor uurtje Achterhoeks op school!
Lees ook:Zwarte Cross wordt roze cross…
Lees ook:Jongeren voor tientje naar Zwarte Cross 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>