We Want Cinema: bepaal samen wat er draait in bioscoop

Op donderdag 4 oktober, tijdens het Nederlands Film Festival, vindt in Pathé Rembrandt in Utrecht de officiële lancering van We Want Cinema plaats. We Want Cinema is een nieuw online platform waarop je samen bepaalt wat er draait in de bioscoop. Op wewantcinema.com kies je je favoriete film en een bioscoop bij jou in de buurt. Je promoot de film bij je vrienden en zodra er voldoende kaarten zijn verkocht verschijnt jouw favoriete film eenmalig op het witte doek.

We Want Cinema werkt heel eenvoudig. Op wewantcinema.com kies je een film uit de online catalogus van meer dan 1000 oude en nieuwe films, docu’s of samengestelde programma’s. Vervolgens kies je een tijd en locatie uit één van de 18 aangesloten bioscopen door heel Nederland. Je promoot het event via social media bij je vrienden en nodigt ze uit om met je mee te gaan. Aanhaken bij een bestaand event kan ook. Samen zorg je dat het event doorgaat; als voldoende mensen een ticket kopen wordt de film getoond. Zo herbeleef je je favoriete filmmomenten, samen met je vrienden of gelijkgestemden! Succesvolle events als Rabat (Eye Amsterdam), The Silence of the Lambs (Filmtheater de Uitkijk), Into the Wild (Filmtheater Gigant Apeldoorn) en Enternal Sushine of the Spotless Mind (Chasse Cinema Breda), hebben al plaatsgevonden.

Welke film kies jij?
In aanloop naar de lancering van We Want Cinema kon je tijdens het Nederlands Film Festival op het Festivalpaviljoen op de Neude kiezen welke NFF schouwburgpremière op 4 oktober vertoond wordt. De winnende film wordt vandaag via facebook.com/wewantcinema bekendgemaakt en is op 4 oktober als primeur te bewonderen op het witte doek. Wie zal het worden ‘Nono, het zigzag kind’, ‘Bellicher; cel’, ‘Het meisje en de dood’ of ‘The domino effect’.

Ook in jouw regio
Kun je er niet bij zijn in Utrecht? Niet getreurd! Verschillende aangesloten bioscopen sluiten zich aan bij de lancering en vertonen op 4 oktober een filmprimeur. Je kunt terecht bij de volgende locaties; Filmtheater De Uitkijk (Amsterdam), Plaza Futura (Eindhoven), Foroxity Sittard en Roermond, Filmhuis Den Haag.

Praktisch
Kaarten voor de premièrefilm die op het Nederlands Film Festival wordt vertoond, worden via filmfestival.nl verkocht en bedragen € 9,50 (incl. € 0,50 transactiekosten). Kaarten zijn vanaf ook te koop bij de centrale kassa in het Festivalpaviljoen op de Neude. Kaarten voor de regionale voorpremières bedragen € 8,50 en worden via wewantcinema.com verkocht.

Lees ook:Filmmakers willen straf op piraterij
Lees ook:Lowlands 2011, eerst komt eerst maalt
Lees ook:Achtste-groepers huilen niet verkozen tot Beste Jeugdfilm
Lees ook:‘48 uur van de liefde’ tijdens Pepper filmfestival
Lees ook:Game On! Hét nieuwe game event van Walibi Holland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>