Vestig je eigen officiële wereldrecord: 11 november NEMO!

Op het Guinness World Records Event op 11 november in NEMO proberen kinderen een wereldrecord te verbreken onder toeziend oog van een officieel Guinness World Records-jurylid uit Engeland. Wie bouwt de hoogste snoeptoren ? En wie stapelt de meeste dominostenen in 1 minuut? En er is meer te doen. De Nederlandse wereldrecordhouder Wouter van de Bosch is aanwezig met zijn Monsterbike (de zwaarst berijdbare fiets) en licht zijn wereldrecord toe. Ook jongleertalent Niels Duinker komt naar NEMO en doet twee wereldrecordpogingen.

Jaarlijks worden door Guinness World Records 50.000 recordaanvragen verwerkt. Minder dan 5.000 van die nieuwe records komen door de strenge controle heen. Vanwege de vele aanvragen is het soms lang wachten voordat bekend is of er daadwerkelijk een Guinness World Records-record gehaald is. Maar niet op 11 november, want tijdens het Guinness World Records Event in NEMO is een officiële scheidsrechter uit Engeland aanwezig. Zo kan direct worden vastgesteld of een wereldrecord gehaald en/of verbroken is en worden er echte officiële Guinness World Records-certificaten uitgereikt.

Er zijn vijf records waaraan kinderen kunnen deelnemen. Daarvan zijn de onderste twee nog nooit eerder uitgevoerd. Wereldrecords gegarandeerd dus!

  • Het snelst een pastaketting maken van 25 penne
  • De meeste dominostenen stapelen in 1 minuut
  • De meeste Post-its plakken op een lichaam in 1 minuut
  • De hoogste snoeptoren maken in 3 minuten
  • De meeste papieren vliegtuigjes in een mand werpen

Dus kom op 11 november naar Science Center NEMO om een officieel Guinness World Records-record te vestigen!

Lees ook:Meer dan 1100 leerlingen in Noordwijk doen recordpoging
Lees ook:Leerlingen Guido de Brès doen wereldrecordpoging met André Kuipers
Lees ook:943 leerlingen in Noordwijk vestigen nieuw record!
Lees ook:Hoe groot is de grootste joint ter wereld?
Lees ook:Nieuwste editie Guinness World Records 2013 boek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>