Lisa Smit, Roos Wiltink en Tessa Schram in jury 9e NFFS

De actrices Lisa Smit (De Griezelbus, TBS) en Roos Wiltink (Hoe overleef ik…?, Terug naar de kust) en regisseuse Tessa Schram (Sammie is zoek) beoordelen in september de ruim 200 deelnemende films tijdens de negende editie van het Nationaal Film Festival voor Scholieren (NFFS). Samen met regisseurs Joram Lürsen (Alles is familie), Eddy Terstall (Deal, Simon) en student aan de filmacademie Mees Peijnenburg (tevens bekend als acteur in Hoe overleef ik mezelf?) vormen zij dit jaar de jury van het jaarlijks terugkerende filmfestival van en voor jongeren tussen 12 en 18 jaar. Het NFFS vindt op maandag 16 september 2013 voor de negende keer plaats in Lelystad.

Tijdens de festivaldag op 16 september worden in het Agora Theater Lelystad alle ingezonden films gepresenteerd en vinden er meer dan 40 workshops plaats door juryleden en andere professionals uit de film- en tv-wereld. ’s Avonds wordt het festival feestelijk afgesloten met de bekendmaking van de winnaars tijdens het slotgala. De juryleden zullen alle deelnemende films beoordelen in de categorieën live action fictie, live action non-fictie, animatie en 1-minuutfilms. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen leerlingen uit de onderbouw en bovenbouw. De winnaars vertegenwoordigen Nederland tijdens het Internationale Jongeren Filmfestival ‘Camera Zizanio’, dat van 30 november tot en met 7 december plaatsvindt in Griekenland. Aanmelden voor het NFFS kan nog tot 1 juli via www.nffs.nl.

NOFFS
Daarnaast organiseert het NFFS ook jaarlijks het NOFFS, het Nationaal Online Film Festival voor Scholieren. In tegenstelling tot het NFFS, waar scholieren alleen aan kunnen meedoen in schoolverband, kunnen aan het NOFFS alle individuele jongeren tussen de 12 en de 18 jaar deelnemen met hun zelfgemaakte korte film. Aanmelden kan tot 1 augustus via www.noffs.nl.

Lees ook:Scholieren in de prijzen op Nationaal Film Festival Scholieren
Lees ook:Word jurylid bij het Latin American Film Festival!
Lees ook:‘48 uur van de liefde’ tijdens Pepper filmfestival
Lees ook:Filmmakers willen straf op piraterij
Lees ook:Achtste-groepers huilen niet verkozen tot Beste Jeugdfilm

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>