‘The Naked Run For Freedom’ op de Zwarte Cross!

Dat in Rusland de vrijheid van meningsuiting onder druk staat is de naakte waarheid. Dat je open en bloot voor je mening moet kunnen uitkomen is ook een feit. Daarom presenteert de organisatie van de Zwarte Cross, de Feestfabriek, in samenwerking met Amnesty International een high-speed protestmars, oftewel: ‘The Naked Run For Freedom’. Deelnemers zullen, gekleed met slechts een motorhelm, over de crossbaan rennen. De ‘run’ zal plaatsvinden op vrijdag 26 juli.

Journalisten, geëngageerde artiesten en kunstenaars, homoseksuelen en onafhankelijke advocaten hebben het moeilijk in Rusland. Daarnaast worden demonstranten voor meer democratie hardhandig aangepakt, opgepakt, zonder eerlijk proces veroordeeld of overlijden ze onder dubieuze omstandigheden. Deze situatie wordt ook steeds erger en hier moet, volgens Amnesty International, wat aan gedaan worden.

The Naked Run For Freedom
De Feestfabriek en Amnesty International hebben elkaar gevonden in ‘The Naked Run For Freedom’. Een ludiek initiatief dat perfect past bij de ontspannen en positieve atmosfeer op de Zwarte Cross en dat voor Amnesty International naadloos aansluit op hun doel om aandacht te vragen voor de toenemende repressie in Rusland onder het bewind van president Poetin. “We willen de mensen op een positieve manier laten beseffen dat we in een land leven waar vrijheid van expressie en meningsuiting een groot goed is.”, aldus Gijs Jolink van de Feestfabriek.

Doe mee!
Naakt protesteren is al zo oud als de schaamte ervoor. Door op vrijdag 26 juli met maximaal 450 gelijkgezinden al rennend te protesteren wordt aandacht gevraagd voor de beperkte vrijheden in Rusland. Amnesty International gaat wereldwijd aandacht vragen voor deze ludieke actie en een internationale oproep doen om mee te doen. Aanmelden kan via www.amnesty.nl/zwartecross.

Zwarte Cross Festival 2013; 26, 27 en 28 juli

Lees ook:Backflip met auto op Zwarte Cross 2013
Lees ook:Zwarte Cross: vrijdag nu ook volledige festivaldag!
Lees ook:Zwarte Cross wordt roze cross…
Lees ook:Bezoekersrecord Zwarte Cross 2013: 162.795
Lees ook:Onderwatercafé op Zwarte Cross; nog kaarten verkrijgbaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>