Eerste ‘Roze Markt’ van Nederland in de Amsterdamse Poort

In het eerste weekend van de Amsterdam Gay Pride toont stadsdeel Zuidoost zich van zijn roze kant, met op zaterdag 27 juli de eerste Roze Markt van Nederland en op zondag 28 juli een Roze Zondag op het Kwaku Summer Festival. Een week later vaart Zuidoost voor het eerst met een eigen boot mee in de Canal Parade. Portefeuillehouder Muriel Dalgliesh: “Wij steunen al deze initiatieven van harte. Het past prima in ons diversiteitsbeleid. In Amsterdam Zuidoost is plek voor iedereen: wit-zwart, arm-rijk, hetero-homo-lesbo-trans-bi.”

Op zaterdag 27 juli organiseert Eetcafé 100% Zuidoost – bekend van de Roze Maandag – samen met Stichting Multipink de allereerste Roze Markt van Nederland. Roze marktkraampjes en stands van onder andere homo-organisaties vullen het Bijlmerplein, naast een spectaculair podiumprogramma met live zang, dansacts en comedy van onder anderen Bryan B, winnaar van de SBS6-programma ‘The Winner is’.

Een dag later, op zondag 28 juli, is het Roze Zondag op het Kwaku Summer Festival in het Bijlmerpark. Met een nieuwe professionelere opzet zet dit grootste multiculturele festival deze traditie voort, met als uitdaging een groter en meer divers publiek te bereiken. Sylvana Simons presenteert een gevarieerd programma met onder anderen DJ Sjeazy Pearl (winnaar BNN-programma ‘Beauty and the Beat’), shows van drag queens en de Surinaamse band La Fiesta.

In het volgende weekend, op zaterdag 3 augustus laat het kleurrijkste stadsdeel van Nederland zich opnieuw van zijn roze kant zien. Onder het motto 100% GAY, 100% ZO! vaart de eerste Zuidoost boot mee met de Amsterdam Canal Parade in het centrum van Amsterdam. De boot is een initiatief van ZuidoostPartners, Bedrijvenvereniging VAZO, Eetcafé 100% Zuidoost, Stichting Multipink, Stadsdeel Amsterdam Zuidoost, Stichting SAVO en stichting ZAMI.

  • Roze Markt, zaterdag 27 juli, zondag 28 juli 09.30 -18.00 uur, Bijlmerplein 367
  • Roze Maandag, grote buiteneditie, zaterdag 27 juli 16.00 – 21.00 uur
  • Roze Zondag op Kwaku, zondag 28 juli, 12.00-21.00 uur, Bijlmerpark
  • Amsterdam Canal Parade, zaterdag 3 augustus, 14.00-18.00 uur, Amsterdam

Lees ook:World Matchplay Darts live bij RTL 7
Lees ook:Volg de Gay Pride met Art Rooijakkers en Kees Tol
Lees ook:Veronica = festivals deze zomer
Lees ook:The Voice Kids finalisten gaan het theater in
Lees ook:Word jij OLA’s next topmodel?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>