Pixar Shorts Night en Q&A Skype Saschka Unseld

Vrijdagavond 16 augustus staat Amsterdam EXPO in het teken van de korte Pixar-films, ook wel shorts genoemd. In het kader van de expositie Pixar: 25 Years of Animation organiseert de expositieruimte vanaf 19:00 uur een Shorts Night, waarbij het publiek een aantal Pixar shorts te zien krijgt. Aansluitend wordt via Skype live verbinding gemaakt met de Pixar Animation Studios in Californië voor een Questions & Answers sessie met Saschka Unseld, regisseur van de nieuwste Pixar short The Blue Umbrella.

Het publiek heeft zelf invloed op welke shorts er vertoond worden. Via facebook.com/amsterdamexpo kan gestemd worden welke titels zeker niet mogen ontbreken. Ook kan het publiek zelf vragen stellen bij de Q&A sessie.

In de jaren tachtig begon Pixar, dat van oorsprong een hardwarebedrijf is, met het ontwikkelen van korte films. Ze probeerden de verkoop van de hardware te stimuleren door te laten zien wat er met hun nieuwe technologieën mogelijk was. Tegenwoordig wordt de traditie van de shorts in ere gehouden door bij iedere nieuwe Pixar feature film een nieuwe short te ontwikkelen. Nog steeds worden in de Pixar-shorts nieuwe technieken toegepast. The Blue Umbrella draait momenteel in de bioscoop, voorafgaand aan Monsters University. Dankzij de inzet van nieuwe belichtingstechnieken is het de meest realistisch uitziende Pixar-film ooit gemaakt. Een deel van de expositie Pixar: 25 Years of Animation, die nog tot en met 27 oktober te zien is, is gewijd aan de shorts.

Pixar Shorts Night en Q&A Skype sessie met Saschka Unseld
Expositie Pixar: 25 Years of Animation, Amsterdam EXPO
Vrijdag 16 augustus, 19:00 uur
www.amsterdamexpo.nl

Lees ook:Pixar: 25 Years of Animation in Amsterdam EXPO
Lees ook:Ontdek Disney game Universe gratis
Lees ook:Titanic: The Artifact Exhibition in Amsterdam EXPO
Lees ook:Logitech komt met Skype videobellen voor HDTV
Lees ook:Armin van Buuren als wassenbeeld in Madame Tussauds

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>