Night University Tilburg: Lange Frans en Lucia de Berk

De tweede editie van de Night University vindt donderdag 3 oktober plaats. Het nachtelijk evenement aan Tilburg University belooft ook dit jaar een fantastisch geheel te worden, vol goede muzikanten, inspirerende workshops, unieke settings, ‘weird’ science en buitengewoon veel Tilburgs talent. Night University laat zien wat Tilburg University allemaal in huis heeft en doet dat op een manier die nog niet eerder vertoond is. Het programma is bezig uit te groeien tot één van de beeldbepalende events van Tilburg University. De totale opbrengst van de kaartverkoop gaat naar het goede doel: dance4life.

Het programma van Night University is enorm gevarieerd en zowel populairwetenschappelijk als cultureel van aard. Wetenschappers laten zien wat de maatschappelijke waarde is van hun onderzoek; studenten krijgen daarnaast de mogelijkheid hun ideeën en talenten te tonen. Verspreid over de campus en in de stad vinden diverse optredens, lezingen, workshops, nachtcolleges, voorstellingen, minisymposia en presentaties plaats. Bijdragen komen onder meer van Comedy Train, Isabelle Amé, Tilburg Tigers en Ton Wilthagen. Ook vertegenwoordigers van dance4life – het goede doel waar de totale opbrengst van het evenement naartoe gaat – zijn breed vertegenwoordigd. Zo verzorgt ambassadeur Lange Frans de openingsceremonie, geeft Euvgenia Parakhina een dansworkshop en maakt ook directeur Eveline Aendekerk haar opwachting.

U-meet

Night University neemt met verschillende activiteiten deel aan het publieksdebat U-meet in het kader van het landelijke Weekend van de Wetenschap op 5 en 6 oktober, dat dit jaar als thema Veiligheid heeft. In het Tilburgse U-meet the World ontmoeten forensisch filosoof Ton Derksen en victimologe Rianne Letschert voormalig verpleegkundige Lucia de Berk, die ten onrechte levenslang kreeg. De dreiging van ufo’s wordt van deskundig commentaar voorzien door wetenschapsfilosoof Herman de Regt en luchtvaartingenieur Coen Vermeeren en Martijn Huigen en Derrick Bergman bespreken met publiek de veiligheid in en rond coffeeshops onder het genot van een portie friet met wietsaus. Hoogleraar Corien Prins houdt een lezing over veiligheid in cyberspace en wetenschappers Bartel van de Walle en Kenny Meesters in Disaster on Campus op onderzoeksavontuur: wat gebeurt er als de universiteitscampus wordt getroffen door een ramp? Het belooft een spannende nacht te worden.

Night University vindt plaats op donderdag 3 oktober van 20:00 tot 01:00 uur, op de campus van Tilburg University en in Talent Square in het centrum van Tilburg. Kaarten kosten 7,50 euro; de totale opbrengst van de kaartverkoop gaat naar dance4life. Zie ook de website: www.nightuniversity.nl.

Lees ook:Nachtuniversiteit in Tilburg voor Serious Request
Lees ook:Erik Arbores nieuwe ambassadeur dance4lifde
Lees ook:Tilburg University scoort goed bij internationale studenten
Lees ook:Dance4life scholenproject van start met The Partysquad
Lees ook:Duizenden jongeren dansen tijdens dance4life event 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>