Summer Dance Forever: 21 tot en met 28 augustus

De vierde editie van Summer Dance Forever pakt dit jaar groots uit in Amsterdam. Van 21 tot en met 28 augustus zijn Paradiso, Stadsschouwburg Amsterdam, Lucia Marthas Dansacademie, MC Theater, en de Melkweg een week lang het toneel voor dansvoorstellingen, battles, workshops, masterclasses en clubnachten waar topdansers uit de hele wereld aan deelnemen. Zo is er de SF-dansvoorstelling die direct uit Tron lijkt te komen, zijn er de masterclasses van de wereldberoemde Les Twins, neemt de wereldtop deel aan drie officieuze wereldkampioenschappen; Popping, House en Hiphop en worden bijna 70 workshops in verschillende stijlen gegeven.

Urban Dance Theater
Het festival opent 21 augustus met de Night at the Theatre in de Stadsschouwburg Amsterdam, een avond vol afwisselende voorstellingen die laten zien hoe divers urban dans in het theater kan zijn. De voorstelling van Wrecking Crew Orchestra – El Squad uit Japan is niets minder dan een SF-voorstelling die uit Tron geplukt lijkt te zijn. The Arc van Nedda Sou in samenwerking met Lloyd Marengo laat zich inspireren door het verhaal van de Ark van Noach. Drosha en Statue maakten met de voorstelling Boredom een spannende mix tussen choreografie en improvisatie. Les Twins geven acte de presence met een korte show die duidelijk maakt dat ook dansers inmiddels dezelfde superstatus als popsterren hebben bereikt. De openingsavond biedt nog meer voorstellingen, zo ook de festivalweek, waarin tal van korte voorstellingen en showcases tussen andere programmaonderdelen te zien zijn.

Masterclasses
Nieuw dit jaar zijn de masterclasses die op vrijdag 22 augustus in MC Theater en zaterdag 23 augustus in Paradiso worden georganiseerd. Daarvoor worden Les Twins, Laure Courtellemont en Yugson Hawks naar Nederland gehaald. Vooral naar de twee masterclasses van Les Twins wordt reikhalzend uitgekeken, die zijn voor dansliefhebbers het moment om in contact te komen en les te krijgen van hun grootste idolen. Daarnaast worden van 25 tot en met 28 augustus bijna 70 workshops in Lucia Marthas Dansacademie gegeven door internationale docenten van het allerhoogste niveau in de stijlen Popping, Locking, Hip-hop, House, Raggajam/Dancehall en Jazz Fusion UK Style.

Battles
Niet op de laatste plaats is Summer Dance Forever de plek waar de wereldtop het van 22 tot en met 24 augustus tegen elkaar opneemt in drie battles, die gezien het internationale deelnemersveld als officieuze wereldkampioenschappen in de betreffende stijl aangemerkt kunnen worden. Het festival heeft namelijk een unicum in handen: dansers nemen het tijdens Summer Dance Forever uiteindelijk op tegen de internationale jury, die in andere battles doorgaans met de pen in de hand achter de tafel blijft zitten. Dit trekt deelnemers en dansers uit de gehele wereld aan; van Korea, Rusland, Polen, Frankrijk tot Japan en de Verenigde Staten. Want wie een Forever battle wint, vestigt wereldwijd zijn naam.

Summer Dance Forever
Data: Donderdag 21 augustus tot en met donderdag 28 augustus 2014
Locaties: Paradiso, Stadsschouwburg Amsterdam, Lucia Marthas Dansacademie, MC Theater, en de Melkweg
Entree: Night at the theater 20,-; Battles 15,-; Parties 5,- a 15,-; Workshops 18,50 per stuk, Masterclasses 30,-
Ook zijn er voordelige packages: Bronze (70,-), Silver (150,-), Gold (225,-), Platinum (295,-) en aanvullend Hostel Deal Stayokay (147,-).
Meer informatie: www.summerdanceforever.com

Lees ook:Sedrig Verwoert beste Jonge Danser van Nederland
Lees ook:Join the Coolcat Dance Contest!
Lees ook:Jonge producers krijgen kans bij SLAM!ACADEMY
Lees ook:538 Dance Department does Ibiza op radio en tv
Lees ook:Nederlandse Sedrig Verwoert wint Eurovision Young Dancers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>