Eva Simons, DJ Hardwell en zwangere dames Nikkie Plessen en Doutzen Kroes op de rode loper voor dance4life

In het Concertgebouw in Amsterdam viert dance4life vanavond haar tienjarig bestaan. Het wordt een groot feest om de hoogtepunten van de afgelopen tien jaar te vieren. Kayleigh van den Hout stond voor Jongerenblog aan de rode loper en bewonderde alle ambassadeurs. Van Hardwell en Eva Simons tot een stralende zwangere Doutzen Kroes.

Eva Simons komt als eerste aan op de rode loper. Haar kenmerkende rode hanenkam heeft ze voor de gelegenheid naar de zijkant gestijld. Ze ziet er fantastisch uit in een lange zwarte jurk die haar middenrif toont, afgemaakt met gouden accessoires en killerheels. Toch heeft ze over haar schoenen niet echt goed nagedacht. “Ik ben mijn sneakers vergeten! Dus dansen vanavond zal wel een uitdaging worden, maar ik heb er ontzettend veel zin in. Ik kijk er vooral heel erg naar uit om Doutzen te ontmoeten, dat wordt voor mij voor het eerst.”

Ook DJ Erik Arbores kijkt ernaar uit om Doutzen te ontmoeten, maar dat niet alleen. Eric is pas 16 en daarmee de jongste ambassadeur van dance4life. Vorig jaar reisde hij voor dance4life af naar Oeganda samen met GTST-actrice Toprak Yalçiner. “Ik vind het vooral heel erg gaaf dat een meisje wat ik in Oeganda heb ontmoet vanavond ook hier is en voor het eerst in de westerse wereld terecht komt. Ik ga haar dit weekend rondleiden door Amsterdam en ben benieuwd wat ze ervan vindt.”

Rappers Sef&Dio hebben vooral veel zin in hun optreden met het Metropole Orkest: “We zijn hier al vier maanden voor aan het repeteren en het wordt echt te gek.” Ook Lange Frans kijkt uit naar een goed feestje: “Er zijn een hoop leuke mensen dus het wordt een topavond!”

Dj’s DANNIC en Hardwell komen samen de rode loper op. Hardwell is dit jaar uitgeroepen tot de beste DJ van de wereld en hiermee haalt dance4life meteen een internationale artiest als nieuwe ambassadeur binnen: “Ik vind het gewoon te gek dat ik een steentje bij kan dragen door mijn muziek. Natuurlijk maakt dat me geen wereldverbeteraar, maar ik kan in ieder geval veel mensen laten dansen en dat is waar het bij dance4life om gaat: door middel van je muziek een boodschap overbrengen.” DANNIC mag de show openen: “Ik kijk ernaar uit. Ik ben als eerste vanavond dus ik ga het rustig houden. Ik kan niet voor de volle bak knallen, maar dat laat ik aan de andere DJ’s over. Ik vind het een hele eer.”

Nikkie Plessen verschijnt voor het eerst sinds ze haar tweede zwangerschap aankondigde op de rode loper. Als moeder weet zij hoe belangrijk het is dat kinderen voorgelicht worden over seks. “Als kinderen vier zijn dan weten ze al het verschil tussen een jongen en een meisje. Ik vind het moeilijk om te weten wanneer ik mijn eigen kinderen voor ga lichten, maar ik denk al als ze in groep 7 zitten. Jongeren beginnen steeds jonger aan seks en ik wil er in ieder geval heel erg open over zijn, dat is denk ik belangrijk. Ik weet dat ik ooit een voorlichtingsboek kreeg van mijn tante, maar ik ben nooit naar mijn ouders gegaan om ze te vragen over de bloemetjes en de bijtjes haha.”

Nikkie ziet er stralend uit in een complete outfit van haar eigen label NIKKIE. Ze draagt een zwarte minidress met een wat losvallender bovenlijf en sexy open rug. Ze heeft haar outfit afgestijld met een gouden clutch in de vorm van een croissant, een hoop gouden armbanden en zwart met gouden strappy hakken. Als je haar stylish outfit ziet, dan zou je niet denken dat ze zwanger is. “Ja het is toch echt zo. Volgende week heb ik nog een belangrijke shoot dus dan is het fijn dat ik nog lekker in shape ben. Ik voel me goed, dus ik houd het wel vol op mijn hakken. Bij mij blijft over het algemeen toch wel alles op zijn plek zitten tijdens de zwangerschap, maar geloof me: het groeit wel hoor! Haha”.

En tot slot betreedt Doutzen Kroes de rode loper. Het is duidelijk dat zij het stralende middelpunt is de avond, want de fotografen flitsen erop los. Doutzen is hoogzwanger, maar dat weerhoudt haar er niet van om deze avond thuis te blijven. “Dance4life steun ik al heel lang en ik vind dat gewoon echt belangrijk. Misschien dat ik het niet de hele avond volhoud, maar dat zien we nog wel. Ik heb er in ieder geval onwijs veel zin in!” Terwijl Doutzen, gekleed in een zwarte maxidress, haar babybuik vasthoudt doet ze nog wat interviews en poseert ze nog even samen met haar zusje Rens en moeder voor wat foto’s.

Na de rode loper gaan de ambassadeurs dineren samen met allerlei genodigden en vindt er een veiling plaats. Speciaal voor de veiling ontwierpen kunstenaars en bekende Nederlanders klokken. Na de veiling vindt het feest plaats. De opbrengst van het diner, de veiling en het dancefeest gaat allemaal naar voorlichtingsprojecten van dance4life.

Tekst: Kayleigh van den Hout

Lees ook:Doutzen Kroes uit de kleren voor dance4life op Sensation
Lees ook:Erik Arbores en Esmée Denters maken track voor dance4life
Lees ook:Duizenden jongeren dansen tijdens dance4life event 2011
Lees ook:Scholieren halen € 135.886 op voor dance4life
Lees ook:Doutzen Kroes en staatssecretaris Ben Knapen over seks

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>