Scary Movie 5 heeft geen verrassingen

Scary Movie 5 is alweer het vijfde deel uit een reeks parodiefilms. Verschillende films worden in de maling genomen met verwijzingen naar het plot en de personages. Zouden de makers van Scary Movie een succesvolle vijfde deel hebben neergezet? Danny Nomden heeft ‘m voor Jongerenblog bekeken.

De film gaat over een gelukkig getrouwd stel dat paranormale activiteiten waarneemt in hun huis nadat ze hun pasgeboren zoon hebben meegenomen uit het ziekenhuis. De chaos begint pas echt wanneer Jody (Ashley Tisdale) carrière wil maken als balletdanseres. Ook op het werk van apenonderzoeker Dan (Simon Rex) beginnen er rare dingen te gebeuren. Al gauw hebben ze in de gaten dat een kwaadaardige demon in hun leven is gekomen. Samen met een professionele sjamaan en verborgen camera’s proberen ze de demon te verjagen voordat het te laat is.

De openingscene begint met Charlie Sheen en Lindsay Lohan die met elkaar het bed in duiken. Hoewel een glimlach tevoorschijn komt, is het niets meer dan een lach om het feit dat het een parodie is op het leven van de gevallen sterren. Want laten we eerlijk zijn; Lindsay Lohan heeft haar beste tijd gehad, en dat wordt pijnlijk duidelijk in de eerste scene.

Vanaf dat punt gaat het alleen maar bergafwaarts met de film. Films als ‘Paranormal Activity’, ‘Mama’, ‘Black Swan’, ‘A Cabin in the Woods’, ‘Sinister’, ‘Inception’ en ‘Rise of the Planet of the Apes’ zijn duidelijk herkenbaar, maar er zit totaal geen verhaallijn in. Het gaat van de ene scene naar de andere scene zonder een duidelijk verband. Iets wat we al eerder hebben gezien in de Scary Movie films. Je weet daardoor ook niet echt wát je nou precies aan het kijken bent.

De makers bewijzen met Scary Movie 5 dat de grappen extreem uitgemolken zijn. Een scene van twee minuten lang waarin stofzuigers seks met elkaar hebben maakt dat behoorlijk duidelijk. Niet alleen de grappen zijn voorspelbaar en slecht, maar ook de acteurs laten alles te wensen over. We kunnen niet veel meer verwachten van een Lindsay Lohan en een Charlie Sheen, maar ook Snoop Dogg komt verre van geloofwaardig over. Zelfs in een komediefilm. De hoofdpersonen spelen matig, waardoor het eigenlijk wel erg moeilijk wordt om je aandacht erbij te houden.

Hoe goed Scary Movie 5 ook zijn best probeert te doen om grappig te zijn, slaan ze de plank finaal mis. Er is niets nieuws te zien en er zijn geen verrassingen. Dat is jammer, want met nieuwe elementen en verrassingen had deze film op z’n minst een extra lach tevoorschijn kunnen toveren.

Scary Movie 5 is vanaf 2 mei te zien in de bioscoop.

Tekst: Danny Nomden

Lees ook:Dunne Lindsay bekent eetstoornis
Lees ook:2 Movie Pack: Notting Hill en My Best Friend’s Wedding
Lees ook:10 Years – Goed voor avond bankhangen
Lees ook:Sol Vinken en Alex Hendrickx in Guilty Movie; kijk ‘m hier
Lees ook:MTV Movie Awards start van het blockbuster-seizoen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>