Pitch Perfect: David Guetta zou met open mond kijken

De romantische en muzikale komedie ‘Pitch Perfect’ is sinds kort verkrijgbaar op DVD. Blogger Irene Groenink heeft ‘m bekeken en vertelt hier waar de film over gaat en wat zij van de film vond.

Pitch Perfect draait om de stoere, maar vooral ook charmante Beca. Beca heeft de grote wens (en potentie!) om later professioneel dj te worden, maar ze wordt in het navolgen van deze droom belemmerd door haar vader, die vindt dat muziek mixen ‘gewoon een hobby’ is. Beca’s vader eist dan ook van zijn dochter dat zij gewoon gaat studeren. Hij sluit een deal met haar: als zij aan het einde van haar studie nog steeds zo intensief bezig is met muziek, betaalt hij haar ticket richting Los Angeles, richting haar droom. Beca wil zichzelf bewijzen tegenover haar vader en sluit zich daarom aan bij een vrouwelijk a capella groepje op school. Het groepje kan nog een hoop leren van Beca’s gevoel voor ritme en creativiteit, helemaal met oog op de grote finale, waarin de groep het af moet leggen tegen de beruchte ‘Treble Makers’..

Pitch Perfect lijkt ontzettend veel op het succesvolle ‘Step Up’. Vervang het dansen door het zingen,  voeg ietsepietsie meer drama toe et voilá. Dit kan misschien een stoorfactor zijn voor sommigen, maar ik heb net zo goed genoten van deze film als van alle weet-ik-hoeveel delen van Step Up.

Genoten, omdat ik sowieso wel hou van chick flicks (welke vrouw niet?!), maar vooral ook genoten van het grote zangelement in de film. Hippe nummers van ’s werelds grootste artiesten worden in een compleet ander jasje gestoken. Ik denk dat David Guetta de film met open mond zou bekijken. Zoals ik na het zien van het eerste deel van Step Up op dansles wilde, zou ik nu haast overwegen om mij aan te melden voor een koor.

Hoofdrolspeelster Beca wordt gespeeld door Anna Kendrick. Haar kennen jullie waarschijnlijk allemaal wel van Twilight. Anna speelt de rol prima, net als alle andere acteurs overigens. Wellicht leuk om te weten, is dat de film ook bárst van de knappe, getalenteerde mannen!

Heb jij binnenkort een meidenavond op de planning staan? Of krijg je nu de kriebels om er één te organiseren? Pitch Perfect is als je het mij vraagt haast onmisbaar tijdens zo’n avond. Klik op de titel en bestel ‘m direct bij bol.com.

Pitch Perfect (Blu-ray)
Pitch Perfect (dvd)

Tekst: Irene Groenink

Lees ook:Pitch Perfect vanaf 3 januari in de bioscoop
Lees ook:Hello I Must Be Going laat steken liggen op acteerwerk
Lees ook:Rise of the Guardians 24 november in de bios! (Win)
Lees ook:Rock on, Anouk! Jongerenblog neemt video’s onder de loep
Lees ook:Barracuda grijpt arm tiener, pa gaat voor de foto

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>