Company of Heroes: geen dertien-in-een-dozijn-film

Raak jij ook zo gefascineerd door films over de oorlog? Dan is er goed nieuws! Je kunt je collectie oorlogsfilms nu namelijk uitbreiden met ‘Company of Heroes’. Blogger Irene Groenink heeft de spannende film bekeken en vertelt hier waar de film over gaat en wat zij van de film vond.

Company of Heroes speelt zich af aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, in 1944. Een groep Amerikaanse militairen komt per ongeluk achter de vijandelijke linies terecht en ontdekt zo dat de Duitsers bezig zijn met het ontwikkelen van een atoombom. De bom wordt gemaakt door een Duitse gevangene, die ook alleen om die reden in leven gehouden wordt. De groep Amerikanen, die intussen steeds kleiner wordt, begint aan een levensgevaarlijke en haast onmogelijke missie: een zoektocht naar de wetenschapper of gevangene in het hart van Nazi-Duitsland. Die bom moét ontmanteld worden..

Ik ben positief verrast door Company of Heroes. Ik was bang dat het een dertien-in-een-dozijn-film zou zijn, maar dat viel gelukkig wel mee. Natuurlijk waren er die hartverscheurende beelden van neergeschoten militairen die voor dood worden achtergelaten omdat de rest anders in gevaar komt en  natúúrlijk gaat er aan het einde van de film één van de helden dood, maar Company of Heroes weet zich tóch te onderscheiden doordat er wordt gefocust op één detail, namelijk die atoombom.

Voor een oorlogsfilm duurde Company of Heroes niet erg lang. Met 96 minuten blijft ‘ie toch achter bij films als ‘Sonny Boy’ (132 minuten) of ‘Zwartboek’ (145 minuten). Aan de ene kant vind ik dat jammer, maar aan de andere kant is daar ook de kracht van het weglaten.

Chapeau voor de acteurs. Maar hey, wat wil je met ervaren mannen als Tom Sizemore (o.a. van ‘Born on the fourth of July’) en Neal McDonough (o.a. van ‘Band of Brothers’)?! Beiden hebben al een oorlogsfilm (of meerdere!) op hun naam staan. Dat vind ik trouwens altijd lastig van films uit dit genre: de acteurs lijken met hun uniforms en helmen zo verdomd veel op elkaar. Ben ik de enige die daar altijd een beetje van in de war raakt, of?

Company of Heroes is geregisseerd door Michael Paul. Nieuwsgierig geworden naar de film? Klik op de titel om ‘m direct te bestellen bij Bol.com.
Company Of Heroes‘ (DVD) of ‘Company Of Heroes‘ (Blu-ray).

Tekst: Irene Groenink

Lees ook:Feest in Afghanistan!
Lees ook:Recensie Koreaanse actiefilm: A Company Man
Lees ook:Eindelijk je bakkie Starbucks in Nederland!
Lees ook:Filmmakers willen straf op piraterij
Lees ook:Jongeren waarderen Nederlandse film meer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>