10 Years – Goed voor avond bankhangen

Neem een groep vrienden die elkaar al jaren niet hebben gezien. Geef ze drank, een high schoolreünie en oude vlammen die op komen dagen. Dan krijg je 10 Years. Een flauwe komedie over een reünie van de middelbare school. De film kwam in 2011 uit in Amerika en is inmiddels ook op DVD te krijgen in Nederland. Blogger Yolande Tump bekeek de film.

10 Years gaat over een groep van zeven vrienden die elkaar sinds de middelbare school niet meer hebben gezien. Samen gaan ze naar een reünie en vinden daar oude vlammen, jongens die ze vroeger hebben gepest en foto’s die ze liever niet meer hadden gezien. Hun levensstijl wordt onder de loep genomen en sommige proberen nog dingen van tien jaar geleden goed te maken.

De film komt heel erg traag op gang. Omdat je eerst alle karakters moet leren kennen, wordt hij pas op de tweede helft echt leuk. Daarvoor komt er af en toe en lach van je gezicht, maar ben je het grootste deel van de tijd bezig om de personages uit elkaar proberen te halen. Als je over die helft bent, wordt 10 Years echter wel leuk om te zien. De grapjes zijn leuker, de personages hebben meer achtergrond gekregen en er zit al wat meer drank in de aderen dan een half uur daarvoor.

Echte hoogtepunten haalt de film echter niet. Er zijn geen scènes waarin je niet meer bijkomt van het lachen, je echt ontroerd wordt of alle verhaallijnen tot een grote climax komen. Maar de film is wel aardig. Voor een avond bankhangen is hij dan ook erg leuk. De grappen zijn af en toe leuk, de personages ontroeren soms en af en toe verrast de film ook wel. Maar meer niet.

Wat wel een groot pluspunt aan de film is, zijn de acteurs. Fans van de eerst Step Up film kunnen sowieso hun hart ophalen. Channing Tatum en Jenna Dewan-Tatum spelen namelijk samen een koppel, net als in de populaire dansfilm. Het stelletje, dat in het echt is getrouwd, liet ook in deze film overtuigend hun chemie zien. Op het einde werd die pas echt goed zichtbaar en was het jammer dat de twee niet een scene langer mochten, de scene waar iedereen op zat te wachten.

De overige acteurs doen het ook erg goed. Naast Justin Long en Tatum zijn het niet erg bekende, maar dat maakt de film juist leuk. De nieuwkomers doen het erg goed en spelen overtuigend hun rol. Zo is de huidige familieman, maar vroegere pestkop Cully erg grappig om te zien. Is de rockster Reeves die terug gaat naar zijn middelbare schooltijd lief en kan je goed lachen om Justin Long en zijn kameraad in de film. De personages hebben de film echt gemaakt en door hun werd hij iets minder vlak. Al met al is 10 Years ideaal voor een avond bankhangen.

Tekst: Yolande Tump

Lees ook:Jongerenblog bekijkt film This Is 40
Lees ook:The Da Vinci Code: goed of niet?
Lees ook:Pixar: 25 Years of Animation in Amsterdam EXPO
Lees ook:Pixar Shorts Night en Q&A Skype Saschka Unseld
Lees ook:Scary Movie 5 heeft geen verrassingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>