Jongerenblog kijkt The Man With The Iron Fists

The Man With The Iron Fists is een bloederige actiefilm met in de hoofdrollen Russell Crowe, Lucy Liu en RZA. Blogger Danny Nomden bekijkt de film voor Jongerenblog.

Het verhaal speelt zich af in Jungle Village, waarbij de leider van de Lion’s clan, Gold Lion, de opdracht krijgt om het goud van de gouverneur te beschermen tegen dieven. Wanneer de leider het goud in handen heeft, wordt hij vermoord door zijn beste vrienden Silver Lion en Bronze Lion. Woede maakt meester van Gold Lion’s zoon Zen Yi (ook wel X-Blade genoemd), en gaat uit op wraak.

Eenmaal aangekomen in Jungle Village, moet X-Blade het opnemen tegen Brass Body. Het gevecht verliest X-Blade en hij wordt opgevangen door een smid genaamd Thaddeus (gespeeld door RZA). Ondertussen wordt het goud bewaakt door Gemini Female en Gemini Male, maar zij worden al gauw vermoord door het leger van Silver en Bronze Lion.

Omdat Thaddeus wapens maakt voor de vijanden van de Lions, wordt hij ontvoerd. Brass Body hakt allebei de armen van de smid af en ze laten ‘m voor dood achter. Hij wordt echter gered door British Jack Knife (Russell Crowe), een afgevaardigde van de keizer. British Jack Knife maakt twee ijzeren armen voor de smid. Ondertussen heeft de gouverneur een leger gestuurd om tegen de Lions te vechten. Ze verstoppen het goud in het bordeel van Madam Blossom (Lucy Liu), maar Madam Blossom vormt samen met haar dames een leger van ‘black widows’. Samen met haar groep, Jack Knife, X-Blade en de smid gaan ze het gevecht aan tegen de Lions, om het goud terug te krijgen.

Dit is een actiefilm waar je echt van moet houden. De verhaallijn is vrij standaard en er is niets origineels aan, maar daar gaat het ook niet zozeer om in deze film. Het is een Quentin Tarantino-achtige film waarbij nadrukkelijk wordt ingezoomd op de vechtscènes en het bloed. De naam van Quentin Tarantino kleeft ook aan de film, maar dat is alleen maar omdat hij vrienden is met RZA. Tarantino heeft niet meegewerkt aan de film, want RZA (juist, die dus ook de smid speelt) is zowel de regisseur als de schrijver.

Het is opvallend dat namen zoals Russell Crowe (bekend van o.a. Gladiator) en Lucy Liu (bekend van o.a. Charlies Angels) meedoen aan deze film. Het is geen film die volle bioscoopzalen trekt en het acteerwerk van veel acteurs laten te wensen over. En het is al helemaal ergerlijk dat ze zulke simpele namen hebben gebruikt voor de karakters.

Deze film is geschikt voor fans van actiefilms en voor fans van Quentin Tarantino. Ook voor diegene die gek zijn op fantasiefilms, kunnen met deze film een avondje door. Wil je ‘m gelijk bestellen, dat kan:

DVD: The Man With The Iron Fists
Blu-ray: The Man With The Iron Fists

Tekst: Danny Nomden

Lees ook:Kijker aan zet: ‘Pulp Fiction’ of ‘The Godfather’
Lees ook:Win kaartjes voor Les Misérables – 10 januari in de bios
Lees ook:Jongerenblog neemt Django Unchained onder de loep
Lees ook:NOAH met Russell Crowe op 10 april in bioscoop
Lees ook:Jack Reacher volgende week in de bioscoop (Win!)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>