Jongerenblog bekijkt Monsters University

Waarschuwing: deze recensie bevat spoilers.

Mike Wazowski en James Sullivan (Sully) zijn terug! Op de Monsters University leren de twee hoe ze kinderen bang moeten maken. Mike wil niets liever dan Scarer zijn, maar is hij er wel geschikt voor? En is Sully altijd al een lieverdje geweest zoals in de eerste film Monsters, Inc? Blogger Danny Nomden heeft de film bekeken voor Jongerenblog.

Monsters University is een prequel op de film Monsters, Inc., waarin Mike en Sully de beste vrienden zijn. De animatiefilm laat zien hoe de vriendschap tussen de twee monsters ontstaat tijdens hun schooltijd, want ze zijn niet altijd vrienden geweest…

Wanneer een jonge Mike Wazowski op een schoolreisje naar Monsters Inc. gaat, heeft hij maar één droom: hij wil een Scarer worden. Een paar jaar later is het dan zover en zet hij voet aan de Monsters University, waar hij al snel leert dat hij nog veel moet leren. Een van de grootste problemen is dat Mike helemaal niet zo eng is. Hij wordt bevriend met zijn huisgenoot Randall die op dat moment bekend staat als een loser, en Randall sluit zich al gauw aan bij de slechteriken om zo populariteit te krijgen. Op de eerste nacht heeft Mike al een vijand erbij, en dat is niemand minder dan Sully. Sully denkt zijn schooltijd makkelijk te kunnen doorlopen omdat hij de achternaam heeft van bekende Scarers.

Bij een scare gevecht tussen Mike en Sully breken de twee per ongeluk een dierbaar voorwerp van de enge rector Abigail Hardscrabble. Hierdoor mogen ze niet meer deelnemen aan de Scare lessen en mogen ze niet afstuderen als Scarer. Mike mag weliswaar niet enorm eng zijn, hij kan wel goede plannetjes verzinnen. Zo sluit hij een weddenschap af met Hardscrabble. Als Mike een team heeft gevonden en de Scare Games daadwerkelijk wint, mag hij alle Scare lessen weer volgen tot het eind. Hij verzamelt een groepje nerds maar er komt nog een persoon tekort. Sully wil graag weer de Scare lessen volgen en sluit zich aan bij het team.

De Scare Games bestaat uit vier opdrachten. Een gouden regel: elk lid van het team moet de finish halen, anders liggen ze er allemaal uit. Het is aan Mike om zijn team bij elkaar te houden en het te overleven tot aan de finale. De eerste opdracht halen ze maar ternauwernood… Is het team wel goed genoeg om door te gaan?

Disney’s Monsters University is een geweldige familiefilm. Wat deze film zo goed maakt is dat de film een heel sterk verhaal heeft. Het gaat over vriendschappen en over keuzes maken. Ook wordt duidelijk dat individuele kwaliteiten samen benut moeten worden om het zo ver mogelijk te kunnen schoppen.

Tekst: Danny Nomden

Lees ook:Trailer Disney Pixar Monsters University – zomer 2013 bios
Lees ook:Sneak Peek Promo trailer van Hunger Games: Catching Fire
Lees ook:Win kaartjes voor remake horror film Evil Dead – nu in bios
Lees ook:The Collection: overleven in een hotel vol met boobytraps
Lees ook:Jongerenblog kijkt The Man With The Iron Fists

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>