The Purge: moorden om de criminaliteit te beperken

Eén nacht waarbij alle criminele activiteiten zoals geweld, diefstal en moord legaal is. De politie kan niet gebeld worden en de ziekenhuizen zijn gesloten. Een periode van twaalf uur, waarbij iedereen het heft in eigen hand mag nemen zonder er voor gestraft te worden. The Purge is een nieuwe actie-thriller film die de familie Sandin volgt gedurende ‘de Zuivering’.

Wanneer de zoon van James Sandin (Ethan Hawke) en Mary Sandin (Lena Headey) op de beveilingsbeelden een onbekende man ziet vluchten voor een psychopathische groep, opent hij de beveiligingsdeuren. De man kan nog net naar binnen glippen voordat de deuren weer worden gesloten door James. De groep klopt aan. Ze willen kost wat kost de onbekende man vermoorden, want zo werkt nu eenmaal de Zuivering. De rijken overleven, de armen gaan dood.

De groepsleider (Rhys Wakefield) blijft tot op zeker hoogte beleeft en probeert het netjes af te handelen. De familie staat namelijk voor de keuze: of de onbekende man uitleveren en zelf niets overkomen of iedereen gaat dood. James en Mary hebben zo hun eigen opvattingen en krijgen hierdoor strubbelingen met elkaar. De film geeft goed weer wat voor keuzes individuele personen kunnen maken in dergelijke situaties.

Ze besluiten, voornamelijk James, dat ze de man uitleveren aan de psychopaten. Na een flinke zoektocht door het huis (want het huis is immens groot) en na een paar goede schrikmomenten, vinden ze uiteindelijk de man. James slaagt erin de man vastgebonden te krijgen. Mary is het niet eens met de manier waarop James de man aan het behandelen is en de eerste twijfels slaan toe. Ze besluiten de man niet uit te leveren maar juist te vechten. Een gevaarlijk en spannend gevecht breekt uit waarbij buurtgenoten ook nog eens een handje helpen.

The Purge heeft een origineel verhaal, veel spanningsmomenten, veel twists en erg veel actie. De acteurs acteren goed en het is geloofwaardig. Dit is een hele vette film voor actie-thriller liefhebbers. Het was echter leuker geweest als ze niet alleen richten op één familie, maar op het gehele land met verschillende personages.

The Purge is vanaf vandaag te zien in de Nederlandse bioscopen.

Tekst: Danny Nomden

Lees ook:Jack Reacher volgende week in de bioscoop (Win!)
Lees ook:Star Trek Into Darkness 6 juni in bioscoop (Win!)
Lees ook:Fankit en nog meer kaarten te winnen voor A Nightmare on Elm Street
Lees ook:Kijker aan zet: ‘Pulp Fiction’ of ‘The Godfather’
Lees ook:Film Homanje: filmproject voor KWF Kankerbestrijding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>