Hello I Must Be Going laat steken liggen op acteerwerk

Een nieuwe film in het rijtje ‘romantische komedie’: Hello I Must Be Going. Ja, romantiek bezit de film zeker. Humor? Nee. De grappen die worden gemaakt zijn flauw, vergezocht en onecht. Net als het matige acteerwerk.

Melanie Lynskey speelt de hoofdrol van een gescheiden, depressieve vrouw (Amy) van 35 jaar, die weer bij haar ouders gaat wonen. Hoewel zij hun dochter proberen op te vrolijken, heeft Amy nergens zin in – wat een vrolijk begin van de film! De ellende wordt alleen maar erger als ook de problemen van haar ouders zich opstapelen. Zo wil Amy’s vader met pensioen, op wereldreis – of is dat meer de droom van zijn vrouw? – en hun grote huis verbouwen. Dat kan alleen als hij een belangrijke deal sluit met een zakenpartner. Je raadt het al: Amy komt in contact met de zoon van de zakenpartner. Hoewel hij zestien jaar jonger is, weet hij haar te betoveren. Als dat maar goed gaat…

Natuurlijk gaat dat niet goed. Amy zadelt zichzelf inderdaad met allerlei problemen op, maar het komt  door haar grote zelfmedelijden dat je niet in haar gelooft. Haar karakter vindt zichzelf te zielig, dat is overduidelijk. In tegenstelling tot Two and a Half Men waar Lynskey wel overtuigend overkwam, is dit zeker niet het geval in haar nieuwste film. De andere acteurs fleuren de boel wat op, maar ook zij zorgen niet voor spetterende hoogstandjes.

Daarentegen zijn de romantische scènes van Amy en haar vriendje wel vermakelijk om naar te kijken. Vooral van hun naaktscène in het zwembad druipt de gêne eraf. Als kijker kan je niet anders dan meegaan in de liefde tussen het vreemde stel.

Ergens heeft de film nog een dieperliggende boodschap: volg je hart. Amy haar flirt is eigenlijk alleen maar bezig met zijn moeder plezieren, terwijl zij denkt: waarom?! Doe lekker wat je zelf graag wilt. Die gedachte geeft inhoudelijk een goede draai aan het verhaal, dat zonder dit element de originaliteit te veel mist.

Tekst: Marjolein de Wit

Lees ook:Jongeren uit Arnhem mogen film maken via Storycatcher
Lees ook:Jerry Springer behandelt smeuïgste misdaadzaken uit roddelpers
Lees ook:Pitch Perfect: David Guetta zou met open mond kijken
Lees ook:Coraline. Kleine deurtjes, knopen en gevaar
Lees ook:Meisje pleegt zelfmoord na bedrog MSN

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>