Jongerenblog bekijkt Deense misdaadserie Dicte

‘Dicte’ is een Deense misdaadserie, gebaseerd op de misdaadromans van de Deense schrijfster Elsebeth Egholm. De serie is binnenkort verkrijgbaar op DVD. Blogger Irene Groenink heeft ‘m alvast bekeken. Benieuwd naar haar mening? Lees dan gauw verder!

Verhaallijn
Na haar scheiding verhuist Dicte Svendsen met haar tienerdochter Rose van Kopenhagen naar haar geboortestad Aarhus, om een nieuwe start te maken. Ze vindt er een baan als misdaadjournalist. Dankzij haar mensenkennis en betrokkenheid slaagt Dicte er in om gecompliceerde misdaden sneller op te lossen dan het lokale rechercheteam. Ondertussen probeert ze haar privéleven op orde te stellen..

Actrice
De hoofdrol (Dicte) wordt gespeeld door de Deense Iben Hjejle. Een grote naam, ook al zal het de meeste Nederlanders weinig zeggen. Hjejle heeft al aardig wat filmtitels en televisieproducties op haar naam staan. Niet alleen Deense titels trouwens, ook Britse. Zeggen ‘High Fidelity’, ‘Defiance’ en ‘The Eclipse’ jullie toevallig wat?

Mening
Wat. Een. Spannende. Serie.  Origineel, ook. Want het draait bij deze serie eens niét om een oude rechercheur met snor (bij wijze van spreken, hè!). Nee, het gaat hier over een jonge, sexy vrouw, die eigenlijk gewoon maar een simpele journaliste is. De makers van ‘Dicte’ hebben ook een goed gevoel voor humor. Gewoon in huis halen die box dus!

Het eerste, en tot noch toe het enige, seizoen van Dicte bestaat uit tien afleveringen. De box is bij bol.com verkrijgbaar.

DVD: Dicte

Tekst: Irene Groenink

Lees ook:Jongerenblok bekijkt Death Of A Pilgrim
Lees ook:Jongerenblog bekijkt vijfde en laatste seizoen Wallander
Lees ook:Film Daglicht: je wordt behoorlijk voor de gek gehouden..
Lees ook:Verbrechen is geen dertien in een dozijn serie
Lees ook:Jongerenblog bekijkt film This Is 40

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>