Kijker aan zet: ‘Pulp Fiction’ of ‘The Godfather’

‘Pulp Fiction’ of ‘The Godfather’? Op vrijdag 30 augustus is de kijker aan zet bij RTL 7. Welke film moet er die avond op de buis komen? Kiest de kijker de film over de maffiafamilie Corleone die door velen bestempeld is als de beste film allertijden? Of wordt het de veel geprezen gangsterfilm van Quentin Tarantino waarin humor en geweld op geniale wijze samengaan?

The Godfather – Amerikaanse misdaadfilm uit 1972.
Don Vito Corleone staat aan het hoofd van zijn maffiafamilie. Zijn jongste zoon Michael is net op tijd terug uit de Tweede Wereldoorlog om de bruiloft van zijn zus Connie mee te maken. Iedereen in de familie is betrokken bij de maffia, maar Michael streeft naar een normaal leven. Wanneer drugsdealer Virgil Sollozzo, in ruil voor geld, bescherming vraagt bij Corleone, weigert hij. Deze afwijzing zet kwaad bloed bij Sollozzo, die een aantal huurmoordenaars op Corleone afstuurt. Hij overleeft de aanslag, maar dit incident is voor Michael de aanleiding om een gewelddadige maffiaoorlog te beginnen tegen Sollozzo. Het oplaaiende geweld dat volgt, zorgt ervoor dat de familie Corleone uit elkaar valt.
Cast: Marlon Brando, Al Pacino, James Caan e.a.
Regie: Francis Ford Coppola.

Pulp Fiction – Amerikaanse misdaadfilm uit 1994.
Wanneer de dieven Pumpkin en Honey Bunny een hapje eten in een wegrestaurant, besluiten ze de tent te overvallen. Jules Winnfield en Vincent Vega zijn twee huurmoordenaars die op pad worden gestuurd om een gestolen koffer voor hun maffiabaas Marcellus Wallace terug te halen. Butch Coolidge is een voormalig professioneel vechter die per ongeluk zijn tegenstander doodt, waardoor hij genoodzaakt is uit de stad te vluchten. Deze verschillende personen krijgen met elkaar te maken, waardoor er hilarische en bizarre omstandigheden ontstaan.
Cast: John Travolta, Samuel L. Jackson, Uma Thurman, Bruce Willis e.a.
Regie: Quentin Tarantino.

RTL 7 Keuzefilm: The Godfather Vs. Pulp Fiction, vrijdag 30 augustus, 22.00 uur
Via www.rtl7.nl kan er vanaf morgen, donderdag 22 augustus gestemd worden op deze twee filmklassiekers.

Lees ook:Jongerenblog kijkt The Man With The Iron Fists
Lees ook:‘48 uur van de liefde’ tijdens Pepper filmfestival
Lees ook:Jongerenblog neemt Django Unchained onder de loep
Lees ook:Jan Kooijman en Kim Feenstra verliefd op Ibiza
Lees ook:Recensie Koreaanse actiefilm: A Company Man

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>