Jongerenblog bekijkt vijfde en laatste seizoen Wallander

Blogger Irene Groenink heeft voor Jongerenblog het vijfde, en tevens laatste seizoen van de Scandinavische detectiveserie Wallander bekeken. Lees gauw verder om er achter te komen of dit een gevalletje must see is, of juist helemaal niet.

Waar bij de vorige vier seizoenen de misdaden zelf centraal stonden, draait het in dit laatste seizoen vooral om Kurt Wallander zelf. Met name de gezondheid van de norse rechercheur is een terugkerend onderwerp gedurende de zes afleveringen. Ook maak je kennis met Wallander als echt familiemens. Hij bouwt een fantastische band op met zijn kleindochter Klara.

De gekwelde man
De eerste aflevering van dit laatste seizoen, ‘De gekwelde man’ genaamd, is de verfilming van het gelijknamige boek van bestsellerauteur Henning Mankell. Mankell stelde met zijn boek al vast dat dit het einde zou worden van het Wallandertijdperk. ‘De gekwelde man’ gaat over één van de grootste politieke en militaire schandalen van de Zweedse geschiedenis.

Mening
Ik ben gek van Wallander. Ik kende de serie al voordat ik deze DVD-box toegestuurd kreeg. Dit laatste seizoen heb ik dan ook in één (hele lange!) adem uitgekeken. Het leuke aan Wallander, is dat de afleveringen niet maar veertig minuten duren. Nee, van één aflevering heb je ruim anderhalf uur kijkplezier. Dat betekent wel dat je je hoofd er goed bij moet houden, want bij Wallander gebeurt er altijd véél en het plot zit meestal goed verstopt.

Prijsinformatie
Om terug te komen op de vraag die in de introtekst werd gesteld: als je het mij vraagt is deze DVD-box een absolute must see. Ook al je nog niet bekend bent met de serie kun je prima instappen in dit laatste seizoen.

Klik hier om ‘m meteen bij bol.com te bestellen: 5425019007416

Tekst: Irene Groenink

Lees ook:Jongerenblog bekijkt Deense misdaadserie Dicte
Lees ook:Tweede seizoen Under the Dome start vanavond
Lees ook:Jongerenblok bekijkt Death Of A Pilgrim
Lees ook:Johnny de Mol en Kim Feenstra in seizoen twee Van God Los
Lees ook:Album De Beste Singer Songwriter Van Nederland Deel 2

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>