Jongerenblog bekijkt comedy Identity Thief

Waarschuwing: deze recensie bevat spoilers.
De eerste alinea’s gaan voornamelijk over het plot. Lees de laatste alinea om te weten wat Jongerenblog van de film vindt!

Wanneer Sandy Patterson (Jason Bateman) een telefoontje krijgt waarin gevraagd wordt of zijn gegevens kloppen, komt zijn leven op z’n kop te staan.

Aan de telefoon doet een vrouw zich voor als een medewerker van een beveiligingsbedrijf voor identiteiten. Hij weet echter niet dat op dat moment juist zijn identiteit gestolen wordt. Wanneer hij later een telefoontje krijgt van een beautysalon in Florida om hem te herinneren aan een afspraak, en wanneer hij merkt dat zijn creditcards niet meer werken, begint hem wat te dagen. Hij verlaat zijn vrouw en kinderen om achter de vrouw aan te gaan die zijn identiteit gestolen heeft.

In de tussentijd spendeert de vrolijke Diana (Melissa McCarthy) al het geld van Sandy. Sandy wordt opgepakt omdat hij een afspraak bij de rechtbank in Florida gemist heeft. Wanneer ze de foto opvragen van diegene die destijds opgepakt was, komt Diana naar voren. Sandy oppert op om de vrouw te vinden, mee terug te nemen en haar het verhaal te laten doen. Hier begint zijn roadtrip door Amerika, op zoek naar de identiteitsdief.

Sandy vindt Diana al gauw bij de beautysalon en na een achtervolging op de snelweg zet Sandy de vrouw aan de kant. Diana weet echter te ontsnappen in zijn auto. Sandy ontdekt het huisadres van Sandy, via de gehuurde auto. Sandy confronteert Diana weer met de identiteitsfraude en hebben een klein gevecht. Op het moment dat Sandy haar in de handboeien wil slaan, komen Marisol en Julian aan de deur. Ze roepen dat Diana verkeerde creditcards heeft gegeven voor een drugsdeal en schieten de deur open, maar Sandy en Diana weten te ontsnappen.

Sandy vertelt dan zijn plannetje aan Diana om zijn naam te zuiveren en haar mee terug te nemen. Diana gaat met hem mee, maar er is nog iemand anders die ze achtervolgt: een bountyhunter genaamd Skiptracer. Hij probeert Diana te pakken te krijgen voor een grote beloning. Terwijl hij de twee achtervolgt, zegt Diana tegen Sandy dat ze niet kunnen vliegen omdat ze dezelfde naam hebben staan op het paspoort. Ze zijn daardoor gedwongen met de auto terug te rijden naar Denver.

In een restaurant waar Sandy en Diana gaan eten, vraagt Sandy hoe Diana werkelijk heet. Ze barst in tranen uit en zegt dat ze dat niet weet. Ze zegt dat niemand ooit om haar heeft gegeven en dat ze dus haar eigen identiteit niet weet. Sandy heeft medelijden, totdat Diana zegt dat het een leugen was en dat het dus zo makkelijk is om tegen een ander te liegen.

Vanaf hier gebeurt er enorm veel. Een achtervolging door Skiptracer, die van de weg wordt geduwd door Diana en een achtervolging door Marisol en Julian. Marisol en Julian worden later in de film door Skiptracer in het been geschoten, maar zelf wordt Skiptracer ook neergeschoten. Ze worden uiteindelijk allemaal gearresteerd terwijl Sandy en Diana hun weg vervolgen naar huis.

Uiteindelijk komen ze aan en zitten Sandy en Diana aan de eettafel met Sandy’s vrouw en de kinderen. Ze doen allen of er niets aan de hand is en net of Diana beste vrienden is met de familie. De volgende ochtend wil Sandy vertellen dat hij haar niet laat arresteren, maar Diana is alweer gevlogen. Het enige wat ze achter heeft gelaten is een briefje met daarop ‘sorry’. Sandy gaat naar zijn werk toe, om Diana daar te vinden. Ze is aan de praat met de politie en wordt weggebracht geboeid weggebracht. Sandy heeft nog snel een momentje met Diana en vraagt haar waarom ze zichzelf heeft aangegeven, waarop Diana zegt dat het het enige juiste was om te doen.

Een jaar later bezoekt de familie Diana in de gevangenis en is er zowaar een vriendschap ontstaan.

Identity Thief is een geweldig komische film met top acteerwerk. Het begint enorm humoristisch en dat blijft ook de leidraad in de film, maar je begint je enorm mee te leven met zowel Sandy als Diana. De vriendschapsband die ontstaat tijdens de roadtrip is erg leuk om te zien en is erg goed in kaart gebracht. Een erg leuke, humoristische en gezellige film voor de familie!

Identity Thief is vanaf 14 augustus verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray.

Tekst: Danny Nomden

 

 

Lees ook:Identity Thief nu in bioscoop; Win DVD op @Jongerenblog
Lees ook:Twintig artsen kunnen vader zijn van baby
Lees ook:Jongerenblog kijkt klassieker Les Misérables
Lees ook:Harry Potter wil gaan regisseren
Lees ook:Tiener verkoopt videocamera met seksfilm moeder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>