Jongerenblog kijkt: Insidious 2 – nu in de bioscoop

Tijdens het tweede deel van Insidious, word je meegenomen naar het oude, krakende huis van de moeder van Josh, Lorraine. Aan het begin van de film gaan we terug naar het jaar 1986, waar medium Elise de toen nog kleine Josh probeert te helpen om af te komen van zijn nare dromen over enge geesten. Helaas voor Josh slaagt deze poging niet. Een oude vrouw verkleed als bruid, blijft zijn dromen verstoren en zorgt voor een hoop schrikmomenten tijdens de film.

Op een heel creatieve manier sluit het nieuwe deel aan op het oude. Waar je in het eerste deel met vragen werd achtergelaten, wordt tijdens dit deel alles duidelijk.

Het eerste deel draaide het niet om Josh, maar om zijn zoon Dalton. Dalton werd in slaap gehouden door de duivel en het was aan Josh de taak om via hypnose zijn zoon weg te halen bij de duivel. Als hem dat gelukt is en de duivel is verdwenen, probeert de familie hun normale leventje weer op te pakken. Helaas krijgen ze daar niet de kans voor. Josh draagt nog steeds de oude bruid mee op zijn schouder. Nu ze weer is wakker gemaakt is ze van plan om zijn leven in te pikken en alle mensen om Josh heen te vermoorden.

Wat dit deel diepgaander maakt dan het vorige, is dat het zich niet alleen in het huis zelf afspeelt, zoals bij het vorige deel wel grotendeels het geval was. Er wordt veel onderzoek gedaan naar wie deze duivelse bruid is en wat haar motieven zijn. Zo komt het team uit het eerste deel weer samen om dit keer de duivelse bruid te verdrijven. op Tijdens hun onderzoek komen ze terecht in een oud, donker, verlaten ziekenhuis waar Josh zijn moeder destijds heeft gewerkt. Tijdens deze momenten beland je op het puntje van je stoel. Ook gaan ze naar het huis van een toenmalig patiënt, die zelfmoord heeft gepleegd in het ziekenhuis. In het huis bevinden zich een hoop antwoorden, die ze op een gruwelijke wijze zullen ontdekken.

Omdat het team op onderzoek uitgaat, krijgt de film ook veel meer diepgang dan het eerste deel. Een betere verhaallijn in dit deel zorgt voor meer diepgang dan het eerste deel. Omdat hiervoor gekozen is, lijken er toch wel wat minder schrikmomenten in te zitten. Sommige voel je al aankomen, waardoor de spanning eraf is. Maar de momenten waarbij je echt schrikt, komen uit onverwachte hoeken waardoor de film spannend blijft. Voor deze film hoef je geen stalen zenuwen te bezitten, maar als horror liefhebber moet je hem zeker hebben gezien.

Insidious 2 is vanaf vandaag te zien in de bioscoop.

Tekst: Marloes de Lange

Lees ook:Sneak Peek Promo trailer van Hunger Games: Catching Fire
Lees ook:De duivel draagt Prada, in de bioscoop!
Lees ook:Heb je nog guldens, ruil ze dan vanaf 2 oktober in!
Lees ook:Morgen in de Nederlandse bioscopen: de finalestrijd in de toverwereld!
Lees ook:Win kaartjes voor Dark Skies – nu in de bioscoop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>