Spugen kost je geld in Peking

Ik vind dat zo vies als mensen op straat spugen. In Peking krijg je een boete als je op straat spuugt. Het wordt door veel Chinesen als aanstootgevend beschouwd. De boete wordt binnenkort verhoogd vanwege de Olympische Spelen van 2008…

Voor mensen met teveel speeksel is een oplossing. Er zijn namelijk verschillende oplossingen bedacht. Om de honderd meter komen speciale vuilnisbakken op straat te staan, waar je ook in kunt spugen. Daarnaast zullen er
in bussen en in taxi’s spuugzakjes opgehangen worden, zodat er altijd
een manier is om van je speeksel af te komen.

Wel een beetje vreemd dat je een boete krijgt voor spugen. Mag je wel gewoon je kauwgom uitspugen? Ik vind dat ze beter daar een boete voor moeten geven.

Lees ook:Goedkope studententaxi komt eraan!
Lees ook:Londense taxi omgetoverd tot hotel voor Olympische Spelen
Lees ook:Vuile hondjes
Lees ook:Weg met die hondenpoep
Lees ook:Het hangverbod gaat vanavond in

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Spugen kost je geld in Peking

 1. Anna

  Ooit heb ik gehoord, dat het ook in Nederland verboden was om te spugen op straat. Er stond wel een boete van 5 guldencent op! Waarom was dit? vanwege o.a. de pruimtabak, dit gaf vieze bruine klodders. Hoe komt het dat dit verloren is gegaan? Ook ik erger me regelmatig aan de kauwgom en de vieze groene slijmerige klodders op straat. Wie weet krijgt de Peking-boete vervolg over de hele wereld?!

    /   Reply  / 
 2. Magali

  Grappig, dat wist ik niet. Maar ben het helemaal met je eens, het is gewoon echt vies en er moet echt iets tegen gedaan worden,
  Groetjes Magali

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>