Speciale creditcard voor jongeren: 3V

Jongeren shoppen massaal online, maar hebben hierbij vaak een creditcard nodig. Vaak kunnen ze deze nog niet aanvragen of willen ze er geen om controle te kunnen houden over hun financiële situatie. Ze dienen daarom vaak een kaart (van ouders) te lenen. Daarom is er nu een speciale, prepaid creditcard ontwikkeld: de 3V.

Je zet een bepaald bedrag op de kaart, die je vervolgens overal kunt gebruiken waar Visa wordt geaccepteerd, zowel online als in real life. Een soort prepaid creditcard dus, waarmee je echter nooit meer geld kunt uitgeven dan je op dat moment werkelijk bezit, waardoor je je uitgaven in de hand houdt. Daarnaast worden er geen persoonsgegevens aan de kaart gekoppeld en krijg je geen afschriften thuis.

Gemiddeld koopt 67% van de jongeren wekelijks of maandelijks wel iets online (tegenover 56% van alle Nederlanders). Vooral bij games, muziek of apps aankoop is hierbij vaak een creditcard vereist. Ook voor reizen of kleding van buitenlandse sites wordt vaak een creditcard vaak gebruikt. De top 3 waar jongeren (16-24 jaar) een creditcard voor gebruiken, bestaat uit: Overnachtingen (67%), Trein/vliegtickets (61%) en Kleding/schoenen (31%).

Lees ook:Hoge telefoonrekeningen? Kies voor prepaid!
Lees ook:Gemakkelijk en veilig betalen met Wallie
Lees ook:Kopen zonder te kijken, de rekening komt later
Lees ook:Scholieren besteedden 11.5 miljoen met Cultuurkaart
Lees ook:Online shoppen met de creditcard van paps en mams

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>