Studenten laten miljoenen liggen; geen aanvraag zorgtoeslag

Uit onderzoek van StudentenZorgverzekering.nl blijkt dat studenten collectief miljoenen euro’s laten liggen. Ruim 10% van de HBO en WO-studenten heeft geen zorgtoeslag aangevraagd en loopt zo maximaal 692 euro per jaar mis.

Onder de 540 door geïnterviewde studenten gaf 59 aan geen zorgtoeslag aan te hebben gevraagd, terwijl ze hier volgens de gestelde criteria wel voor in aanmerking komen. Een tekort aan bewustzijn onder studenten is de meest voorkomende reden dat geen zorgtoeslag wordt aangevraagd. Ruim de helft van de studenten die geen zorgtoeslag heeft aangevraagd (53,7%) wist eenvoudig niet van het bestaan ervan af. Ook dacht een groot gedeelte (40,7%) van de studenten zonder zorgtoeslag onterecht dat ze er niet voor in aanmerking kwamen. Slechts een enkeling (0,74%) vond het aanvragen te veel werk of te gecompliceerd.

Het zijn vooral HBO studenten die nalaten zorgtoeslag aan te vragen. Ondanks voor zorgtoeslag in aanmerking te komen, geeft ruim 19% van de HBO studenten aan geen zorgtoeslag te hebben aangevraagd. WO-studenten zijn beter op de hoogte van de mogelijkheden, van de WO studenten laat 7,88% de zorgtoeslag waarop ze recht hebben liggen.

http://www.studentenzorgverzekering.nl/

Lees ook:Student verdient ruim 300 euro met zorgverzekering
Lees ook:Interpolis beste studenten zorgverzekering
Lees ook:Frauderende studenten opgepast
Lees ook:Student bespaart niet op zorgverzekering
Lees ook:Zorgtoeslag verdwijnt in de lucht!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Studenten laten miljoenen liggen; geen aanvraag zorgtoeslag

  1. sander

    Dan zouden er dus meer dan 6500 studenten zijn die geen gebruik maken van zorgpremie…. Er waren in 2011 ongeveer 656328 studenten in het hoger onderwijs…(zie cbs.nl) In dit onderzoek hebben ze 540 studenten gevraagd hebben..dat is nog geen 1/1000 van alle studenten in het hoger onderwijs. Een onderzoek wat totaal niet klopt dus.

    Groet,
    Sander

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>