Jongeren sparen meer; 46 procent hoger spaarsaldo

Bijna de helft van de Nederlandse jongeren heeft meer spaargeld dan zes maanden geleden. Dat blijkt uit de MoneYou Spaarmonitor, een periodiek onderzoek naar het spaargedrag van Nederlanders. Maar liefst 46% van de jongeren van 18 tot 29 jaar zag het spaarsaldo in de laatste maanden van vorig jaar groeien.

Mensen tussen de 40 en 50 jaar geven aan juist vaker een afname te zien van het spaargeld.

Van alle ondervraagde Nederlanders zegt 39% meer spaargeld te hebben dan zes maanden geleden. Opmerkelijk is dat mensen die momenteel zonder werk zitten, toch zoveel mogelijk geld opzij zetten. 37% van hen geeft aan meer spaargeld te hebben dan zes maanden geleden. Bij 35% van de werklozen is de spaarrekening gekrompen.

Mannen vs. vrouwen
In de strijd tussen de seksen gaan de mannen voorop. 42% van hen zegt meer spaargeld te hebben dan medio 2012. Van de vrouwen ziet 35% een toename van het gespaarde saldo. Mannen geven zichzelf ook vaker een hoger cijfer voor hun kennis over sparen. 1 op de 3 mannen geeft zichzelf een acht of hoger. Terwijl dit bij vrouwen 1 op de 4 is.

Bij stellen en singles zijn de spaartegoeden over het algemeen gestegen. Gezinnen zagen de minste groei. 40% van de gezinnen geeft aan dat hun spaarsaldo het afgelopen half jaar juist is afgenomen. Zij zuiveren regelmatig hun betaalrekening aan vanaf hun spaarrekening. Zo’n 26% zegt dat zij het anders zelfs niet redden. Liesbeth Rigter, commercieel directeur van MoneYou: “Voor veel mensen is het een uitdaging om geld achter de hand te houden. Dat is ook logisch in deze onzekere tijd. Toch is het belangrijk om bijvoorbeeld onvoorziene uitgaven op te kunnen vangen.”

Lees ook:Wat weten mannen van cupmaten?
Lees ook:Studenten nu ook naar de Voedselbank
Lees ook:Clichébeeld van Nederlander als toerist klopt niet
Lees ook:Mannen of vrouwen, wie zijn er veiliger op de weg?
Lees ook:Nooit meer koken is…meer seks?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>