Jongeren wantrouwen bankieren via mobiel

Bijna 30 procent van de bankrekeninghouders vindt internetbankieren via internet op een mobiele telefoon onveilig. Dit percentage is een stuk hoger dan bij internetbankieren via een desktop. Dit wordt door slechts 6 procent van de ondervraagden als onveilig beschouwd. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau MWM2 onder 500 bankrekeninghouders.

Bijna één op de drie Nederlanders vindt dat internetbankieren het criminelen makkelijk maakt om bij hun geld te komen. Ruim de helft van de klanten die geen gebruik maakt van internetbankieren geeft dan ook als reden het niet te vertrouwen. “Tevredenheid over de internetomgeving van een bank heeft een positief effect op het imago van een bank”, zegt Govert van den Bos, directeur bij MWM2. “Het is voor banken dus essentieel om in te spelen op de onlinebehoefte van hun klanten.”

De beleving rondom de veiligheid van internetbankieren kent ook grote verschillen in de verschillende leeftijdscategorieën. Zo vindt 11 procent van de 55-plussers internetbankieren onveilig. De jongeren tussen 18 en 24 jaar, die toch zijn opgegroeid met de mobiele telefoon, spreken zich minder vaak positief uit over de veiligheid van mobiel bankieren dan de leeftijdscategorie 25-45 jaar. Boven deze categorie neemt het vertrouwen weer af.

Mannen maken zich minder zorgen over de veiligheid van internetbankieren dan vrouwen. Bijna 65% van mannen vindt internetbankieren (zeer) veilig, terwijl maar 58% procent van de vrouwen dit zo ervaart. Ook de beleving rondom mobiel bankieren verschilt per sekse. Mannen vinden mobielbankieren via een app veiliger dan vrouwen. Ervaren veiligheid bij internetbankieren via de browser op de telefoon wordt is bij vrouwen zelfs bijna 10% lager dan bij mannen.

Lees ook:Nederlander voorzichtig met mobiel internet in buitenland
Lees ook:Nederlander heeft gemiddeld 45 euro en 14 cent op zak
Lees ook:Twintig procent mannen scheert oksels en schaamstreek glad
Lees ook:Smartphonegebruik jonge gebruikers minder ingeburgerd
Lees ook:60% vrouwen smst naaktfoto’s van zichzelf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>