SMS’en veroorzaakt RSI

SMS’en vergt een zekere behendigheid. Mijn lerares Duits op de middelbare school sprak een keer haar verbazing uit over hoe snel kinderen wel niet een SMS-berichtje kunnen typen. Die duimen die zich pijlsnel over de piepkleine toetsjes bewegen! Wist zij veel dat ze eigenlijk blij moest zijn dat zij dat niet kon. Snel en veel SMS’en blijkt namelijk RSI te kunnen veroorzaken, las ik in The Observer. Ook ik had best RSI van mijn mobieltje kunnen krijgen, en wel door het spelletje BubbleSmile. Niet zo lang geleden was ik daar een beetje verslaafd aan geraakt, en ik kan me herinneren dat ik een keer ‘s nachts riep dat ik het echt niet meer kon spelen, omdat mijn duimen te veel pijn deden. Nu maar hopen dat niemand mijn 13000-nogwat highscore verslaat, anders zit RSI er dik in

Lees ook:Gamen… zo verslavend….
Lees ook:Gamende jongeren onder de loep
Lees ook:Fuck drugs
Lees ook:Acht jongeren in ziekenhuis na spelletje met hete saus
Lees ook:Snacken na stappen erg ongezond

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “SMS’en veroorzaakt RSI

 1. Magali

  hehe heb weleens last van mijn duimen ja..dan druk ik per ongeluk dat rode knopje in dat dat hele smsje is gewist..omdat mn duim het niet meer doet.. pff kan ik echt gek van worden

    /   Reply  / 
 2. Theresa

  haha, goed dat ik niet zo verslaafd eraan raakte ;)
  Maar dit fenomeen was toch al eerder bekend? Onder de “sms-duim”?

    /   Reply  / 
 3. Rsi

  Dan krijg je dus een rsi-duim, of een sms-arm. :)

    /   Reply  / 
 4. dondidi

  hahhaa ik heb met bubblesmile 136.690

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>