Hollander eet gezonder

Hoevaak kom jij eigenlijk nog in de snackbar? Het schijnt dat Hollanders veel gezonder eten dan een aantal jaar terug. Fastfoodketens en de snackbar worden minder bezocht en mensen eten het ontbijt, de lunch en het avondeten op normale tijden. Daarnaast zijn deze maaltijden gezonder. Dat blijkt vandaag uit een rapport van onderzoeksbureau Q&A onder ruim 1500 mensen..

In 2004 kwam maar 4 procent nooit in de snackbar, dit is nu 21 procent. Het aantal mensen dat ‘s middags tussendoortjes eet is afgenomen van 41 naar 32 procent. Daarnaast eet ongeveer 60 procent regelmatig kant-en-klare maaltijden.

Het is niet zo raar dat mensen gaan letten op gezonder eten als je overal leest over overgewicht en gebombardeerd wordt met bijvoorbeeld het Sonja Bakker-dieet en het South-Beach dieet. Maar aan de andere kant, het onderzoek is gehouden onder 1500 mensen, dat is geen groot onderzoek en onduidelijk of het betrouwbaar is.

Lees ook:Vijftien procent jongeren kampt met overgewicht
Lees ook:Meerderheid jongeren vindt zichzelf te dik, 15% overgewicht
Lees ook:Een op de tien jongeren is zware roker
Lees ook:Helft jongeren wil voor gezond gaan
Lees ook:Jongeren in Vlissingen te dik

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>