Jonge toeristen massaal aan de paddo´s

Steeds vaker gebeuren er ongelukken met paddo´s in het centrum van Amsterdam. Toeristen hebben hier dan meestal de hoofdrol in. Vorig jaar moest de ambulance 128 helpen bij ongevallen met de paddestoelen. De GGD deed onderzoek nadat er op Schiphol chocoladerepen met paddo´s erin verwerkt werden gevonden (die werden verkocht in Amsterdamse smartshops!).

De Tweede Kamer wil nu een verbod op verse paddestoelen. Dit vanwege het 17-jarige Franse meisje dat in maart van een brug sprong en daarna niet meer leefde. Daarnaast is het aantal ongevallen ook gestegen, want in 2005 moest de ambulance ´maar´ 70 keer ingrijpen.

Lees ook:Ook meisje (16) overleeft val van Golden Gate Bridge
Lees ook:Nog snel even paddo’s eten
Lees ook:Slecht nieuws voor paddo-lovers
Lees ook:Held moet dokken
Lees ook:Jongen (15) knalt met hoofd tegen brug en overlijdt

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Jonge toeristen massaal aan de paddo´s

 1. NICOLAS

  DIT GAAT ECHT MIJN PETJE TE BOVEN.

  VANWAAR HALEN ZE HET TOCH VANDAAN ZULKE DADEN TE BEGAAN.

  WRM voor die kick van paddo’s gaan dat is geen attractie noch voor toeristen noch voor wie hier op aarde leeft. Dan zegggen ze dat het een Nederlandse specialiteit is en ze dan aan cultuur willen doen, sorry maar dit is geen argument!

  [email protected] voor reacties en open gesprek

    /   Reply  / 
 2. Philo

  http://www.extrafris.nl/video/paddo.html

  Tja waar halen ze het vandaan. Wanneer je paddo’s hebt gegeten haal je echt de gekste dingen uit jezelf naar boven, die je vaak zelf versteld doen staan. Toch snap ik niet waarom sommige mensen van dit soort ernstige dingen begaan. Natuurlijk is het vreselijk dat er mensen onder invloed van paddos ernstige dingen overkomen, maar ik denk niet dat een verbod de oplossing is. Buiten het gevolg dat paddenstoelen handel dan ondergronds zal gaan en mensen hun wil tot experimenteren in andere (zwaardere, meer illegale) drugs aan zoeken, denk ik dat we moeten uitgaan van de goede eigenschappen van deze drugs. In tegenstelling tot veel andere drugs zijn paddos totaal niet agressie-opwekkend, maar hebben juist een filosofisch effect, waardoor mensen tot nieuwe inzichten kunnen komen. Daarnaast is het voor de meeste mensen die het nemen een goede ontspanning en een tijdelijk ontsnapping aan het normale leven/werkelijkheid die je elke dag meemaakt. Natuurlijk, voor de toeristen die hier komen is het meestal niet die manier van trippen waarvoor ze komen. En juist omdat de meeste van de (drugs)toeristen komen om hier te experimenteren met een drugs die ze niet goed kennen, en daar redelijk roekeloos en onwetend in kunnen zijn, is het vooral belangrijk om goede voorlichting aan ze te geven. Veel smartshops doen dit al, maar paddos zijn ook te krijgen in simpele toeristenwinkeltjes, waar de verkoper waarschijnlijk niet erg veel over de drugs kan vertellen.
  Ik ben voor een monopoly van de verkoop van paddos, door officieel toegewezen smartshops, die zich verplicht aan veiligheids- en voorlichtingseisen moeten houden (wat ze nu meestal al doen).

  Neem hier een kijkje hoe makkelijk minderjarigen paddos meekrijgen: http://www.extrafris.nl/video/paddo.html

    /   Reply  / 
 3. Elroy

  Zelfmoord is in frankrijk tog normaal!?

  Dus nu is er een verbod op paddo’s terwijl het in frankrijk normaal is om uit je flat te springen.

  Als veel nederlanders nu zelfmoord zouden plegen kon ik me er wat bij voorstellen, maar een framboos.

  Apparte redenering van de nederlandse regering.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>