Pinkpopgangers gewaarschuwd voor gevaarlijke xtc

Dit weekend is het Pinksteren en daarbij hoort het populaire festival Pinkpop. In Landgraaf gaan dit weekend weer honderden jongeren uit hun dak bij optredens van verschillende bands. Drank en drugs is bij zulk soort feesten vaak een trouwe bezoeker maar het is wel oppassen geblazen, vooral met de xtc-pillen.

In Limburg zijn er namelijk een aantal foute pillen in omloop. In plaats van het stofje MDMA dat normaal gesproken in de pillen zit, bevatten deze foute pillen de stof PMMA. Sinds eind vorig jaar kostten deze pillen het leven van drie mensen. Deze stof zorgt er namelijk voor dat de xtc-werking van de pillen vertraagt wordt. Het gevolg is dat er vaak nog een pilletje wordt genomen om de werking op te roepen.

Een riskante keuze want een goede werking en een overdosis liggen bij PMMA dicht bij elkaar. De pillen waar het om gaat zijn bruin of crèmekleurig en er staat een klavertje drie op. Maar ook met andere soorten xtc blijft het oppassen!

Bron: NOS

Lees ook:Spuiten en Slikken brengt verboden stoffen in afslankpil onder de aandacht
Lees ook:Valentijn wordt Falentijn door mobiele telefoon
Lees ook:Zet Underberg carnaval trend met drank stropdas
Lees ook:Twintigtal jongens ernstig ziek op vakantiekamp
Lees ook:In het weekend naar school

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>