Aantal jonge drinkers daalt, zo blijkt uit Leefstijlonderzoek

STIVA is verheugd over de uitkomsten van het Leefstijlonderzoek 2012 dat het CBS vandaag gepubliceerd heeft. Daaruit blijkt dat het percentage zware drinkers in Nederland net als vorig jaar 9,4% is. Dat betekent dat de overgrote meerderheid van de Nederlanders op een verantwoorde manier alcoholhoudende drank consumeert. Het percentage jongeren van 12 t/m 15 jaar dat wel eens drinkt is fors gedaald van 23,7% naar 16,8%. Daarnaast is in deze groep het aantal zware drinkers afgenomen van 1,1% naar 0,4 %.

In de leeftijdsgroep van 16 tot 20 jaar is het aantal zware drinkers met 30% afgenomen, nl. van 12,7% naar 9,0%. Bovendien is het aantal jongeren tussen 16 en 20 jaar dat gemiddeld 3 of meer glazen per dag drinkt bijna gehalveerd. STIVA is blij dat de CBS cijfers aantonen dat ook jongeren in de leeftijd van 16 tot 20 jaar minder zijn gaan drinken.

Over STIVA
Verenigd in de Stichting Verantwoord Alcoholgebruik (STIVA) leveren de Nederlandse producenten en importeurs van bier, wijn en gedistilleerde dranken een actieve bijdrage aan het bevorderen van verantwoorde alcoholconsumptie en het terugdringen van alcoholmisbruik. Tevens bevordert STIVA een maatschappelijk verantwoord marktgedrag door coördinatie van en communicatie over de zelfregulering die de bedrijfssectoren realiseren aan de hand van de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken (RvA).

Lees ook:Bier uit, wijn in
Lees ook:Alcoholbeleid jongeren zo slecht nog niet
Lees ook:Verbod op alcoholreclame voor TMF, MTV, SLAM!FM en TMF Radio
Lees ook:Doe mij maar light!
Lees ook:Steeds meer bierdrinkers kiezen voor alcoholvrij bier

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>