BN-ers in korte docu over T-shirtlijn Indonesische kids

Isa Hoes, Daniël Boissevain, Jan Jaap van der Wal, Kensington, Milkbar en Cindy Pielstroom figureren in een korte documentaire over de jubilerende Nederlandse Face This foundation. In de film is te zien hoe de T-shirtlijn van Indonesische kindertekeningen T-shirts ontwerpt en met de opbrengst van die shirts de scholen van deze kinderen ondersteunt.

‘Togetherness starts with a tee’ is een ode aan de Indonesische ‘gotong royong’ filosofie waar de stichting in de afgelopen 5 jaar door geïnspireerd raakte. Naast de deelname van de Nederlandse celebrities doneerde de Britse indie band alt-J tracks van hun debuutalbum aan de film.

Van tekeningen T-shirts maken
In februari reisden regisseur Stefan Da Costa Gomez en producer Marieke Prette af naar zowel het nieuwste als het allereerste schoolproject van Face This. In de 15 minuten die de film duurt, krijgt de kijker te zien hoe de in juni verschenen 2013 collectie tot stand is gekomen. ‘Te zien is de tekensessie die we eind februari op een school op Java hadden, hoe die tekeningen vervolgens door Nederlandse desginers tot hippe T-shirt designs verwerkt zijn en hoe goed die shirts bij Isa Hoes, Daniel Boissevain, Jan Jaap van der Wal, Kensington, Cindy Pielstroom en Milkbar staan’, grapt Jos van der Hoek, oprichter van Face This.

Universeel verhaal
Het verhaal dat verteld wordt, gaat echter verder dan alleen een uitleg over de manier waarop de stichting werkt. Face This is door de jaren heen sterk geïnspireerd geraakt op het Indonesische ‘gotong royong’: met zoveel mogelijk mensen samenwerken teneinde een gedeeld doel te bereiken. Doordat de film ook alle hoofdrolspelers van de afgelopen 5 jaar in beeld brengt is de film ook een ode aan iedereen die mee geholpen hebben het onderwijs van de Indonesische kinderen te verbeteren. Te beginnen bij de kids zelf, hun leraren en ouders, maar ook de Nederlandse designers en de mensen die de shirts dragen. ‘Juist die mooie traditionele oosterse wijsheid wilden we in beeld brengen, want dat is een universeel verhaal,’ aldus Da Costa Gomez.

Alt-J
De vrolijke T-shirtlijn kreeg bijval van zowel Nederlandse als internationaal bekende artiesten. Alhoewel zij niet in de film te zien zijn, doneerde alt-J een aantal tracks van hun debuutalbum ‘An Awesome Wave’ aan de documentaire. Daarnaast doneerden ook Radical Face, Kensington en Milkbar hun muziek aan de stichting. Kensington en Milkbar zijn dan ook te zien in de film.

Lees ook:Designers LIGER gebruiken T-shirt als canvas
Lees ook:Win kaartjes voor Hugo-voorstelling op Valentijnsdag
Lees ook:Jongeren waarderen Nederlandse film meer
Lees ook:Edgie The Movie: speel jij een rol in deze film?
Lees ook:Geboeid door Tula, The Revolt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>