Schrijftalent gezocht! Wicked organiseert schrijfwedstrijd

De Stichting Collectieve Propagenda van het Nederlandse Boek organiseert in samenwerking met Stichting Lezen & Schrijven en de musical Wicked van Joop van den Ende Theaterproducties de schrijfwedstrijd van het jaar voor alle jongeren in Nederland! Het thema van deze wedstrijd voor jong schrijftalent is ontleend aan Wicked en luidt ‘Niets is wat het lijkt’.

Een op de zeven vijftienjarigen in Nederland heeft moeite met schrijven en lezen. Talent voor taal? Schrijf je verhaal! wil alle jongeren uitdagen hun talent te gebruiken en verder te ontwikkelen. De wedstrijd is gebaseerd op het succesvolle Britse concept Wicked Young Writers’ Award.

De juryvoorzitter van de schrijfwedstrijd Talent voor Taal? Schrijf je verhaal is de schrijver Arthur Japin, bekend van onder andere het boek ‘Een Schitterend Gebrek’. Ook in zijn roman draait het om het thema ‘Niets is wat het lijkt’. Japin wordt daarbij geholpen door Daphne Deckers en Zarayda Groenhart. De jury kiest uit tien genomineerden het mooiste verhaal. De genomineerden krijgen een uitnodiging voor de feestelijke bekendmaking van het winnende verhaal, op dinsdag 30 oktober 2012 in het AFAS Circustheater in Den Haag.

De winnaar wint een masterclass schrijven van Arthur Japin. En, de schrijver van het winnende verhaal gaat met de hele klas naar de musical Wicked (inclusief meet & greet met de cast!). Hij of zij krijgt ook voor € 200 aan boekenbonnen.

Spelregels
• Verhaal van maximaal 600 woorden
• Meedoen als je tussen de 12 en 18 jaar bent
• Stuur je verhaal uiterlijk 7 oktober 2012 naar: [email protected]

Lees ook:Doe jij al mee aan schrijfwedstrijd Talent voor Taal?
Lees ook:Schrijfwedstrijd Write Now! Deadline 1 april!
Lees ook:Schrijfwedstrijd Talent voor Taal
Lees ook:Yes-r nieuw gezicht van Taalkr8!
Lees ook:Kunstbende zoekt nieuw talent!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>