Jongeren vertellen over emigreren; Heimwee naar hagelslag

Nieuwe vrienden. Een vreemd huis. Ander eten. Een onbekende taal. Verhuizen is best heftig, helemaal als je ouders besluiten de grens over te gaan. Naar een ander land in Europa of zelfs een ander werelddeel. Naar een plek waar bijna alles nieuw is. In ‘Heimwee naar Hagelslag’ vertellen jongeren over hoe het is als je ouders moeten emigreren.

Ties Prins vertrok met zijn ouders naar Nieuw-Zeeland. Dat het een land vol briljante beesten en indrukwekkende bossen en bergen was, dat wist hij wel. Maar dat aardbevingen net zo goed bij zijn nieuwe thuis horen, daar had hij niet zo op gerekend. Moon de Winter ontdekte in Malibu dat vrienden maken op een school vol rijkeluiskinderen nog best wel moeilijk is. En Nick Hoekstra voelde zich op zijn Poolse school net een aap in de dierentuin.

In ‘Heimwee naar hagelslag‘ lees je over elf kinderen die Nederland achter zich lieten. Sommigen verwachtten dat hun vertrek voor altijd was. Anderen dat het afscheid van Nederland maar een paar jaar zou duren. Ze hebben één ding gemeen: de elf gingen een totaal nieuw avontuur tegemoet. Met onbekende afloop.

Lotte Stegeman (1979) is hoofdredacteur van de jeugdweekkranten Kidsweek en 7Days, waar ze na haar studie Communicatiewetenschap en een lange stage bij de Volkskrant terechtkwam. Al haar vakantiedagen viert ze in het door rode rotsen omgeven Moab (Amerika), waar vroeger de wildste westernfilms werden opgenomen. Dat ze besloot om een boek te schrijven over emigreren is best logisch. Stiekem heeft ze grenzeloos veel bewondering voor gezinnen die zomaar hun boeltje in een container gooien en op een andere plek opnieuw beginnen.

Klik op de titel voor meer informatie over ‘ Heimwee naar hagelslag‘.

Lees ook:Leven in een ander gezin
Lees ook:Bizar: jongen (13) schiet hele familie dood
Lees ook:Familie in een ver land
Lees ook:Vechten voor een vaste plek
Lees ook:Wat mis je op vakantie?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>