‘Holland, Respect Your Neighbours’

MTV vindt dat Nederlanders geen flauwe grappen tegen Duitsers meer moeten maken. Omdat het WK er aan zit te komen begint de muziekzender de reclamecampagne ‘Holland, Respect Your Neighbours’. Het filpje is hier te bekijken en gaat over het jaar 2011, waar Duitsers terugblikken op 2006, toen alle Duitsers Duitsland land verlieten…Het slaat natuurlijk helemaal nergens op. Het gaat erom dat Nederlanders de Duitsers weggepest zouden hebben. Volgens MTV vinden veel Nederlanders de grapjes heel normaal en nemen
ze ze zonder nadenken van elkaar over. De campagne moet jongeren bewust
maken van wat ze nou eigenlijk zeggen.

Lees ook:Tentamen in sms-taal
Lees ook:EK Voetbal: Nederland, Duitsland, Portugal en Denemarken
Lees ook:Fast-food onweerstaanbaar voor jongeren
Lees ook:WK-lingerie: ‘ex’ Robin van Persie doet mee
Lees ook:Moederdag zonder cadeautjes

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “‘Holland, Respect Your Neighbours’

 1. Twan

  WAT EEN ONZIN…
  egt… die grapjes… da hoort tog gewoon bij het WK!! maar zelfs dat mag al niet meer??
  een grote onzin dat vind ik ervan

    /   Reply  / 
 2. Paul

  Ik heb nog nooit zo’n totale nonsense bij elkaar gezien als in deze video clip.

  Het kan niet anders dan een verlate 1 april grap zijn van MTV.

  Serieus is dit echt niet te nemen. Het spreekt mij als Nederlander dan ook echt niet aan!!

    /   Reply  / 
 3. Germanator

  ik vind het het grappigste filmpje ooit, omdat het toch mooi zou zijn, alle moffen weg en nederland in een keer 10 keer zo groot, huizen staan er al, toppie,
  verder vind ik dat duitsers nare mensen zijn en het is alleeen maar rechtvaardig hen dit te laten weten. hoe durven ze het lef te hebben op 5 mei in wageningen op te komen dagen, om maar iets te noemen. grappig filmpje met de verkeerde opzet, het had moeten zeggen holland disrespect your neighbours and this will become reality aan het eind, maar dat is mijn mening….

    /   Reply  / 
 4. Caspar

  He luitjes, toen ik het zag dacht ik: eindelijk!
  Serieus nederlanders doen altijd van “oh maar wij zijn vet goed, tolerant dit, tolerant dat, ons land is geweldig”. Guess what: FUCKING ONZIN!
  Het is gewoon zo dat nederlanders tegenover duitsers een verschrikkelijke houding hebben, geloof mij ik kan het weten.
  Een WK grapje, ok dat is echt niet het drama waar het over gaat. MTV heeft het heus niet alleen over de WK grapjes, hoewel ikzelf die ook vrij ver vind gaan met de duitse helmpjes e.d.
  Het gaat over de algemene houding van nederlandser t.o.v. Duitsers. Er zullen weinig duitsers in nederland wonen die zich hier welkom en thuis voelen.
  kijk nou alleen al naar het aantal belachelijk domme reacties die hier al geplaatst zijn. Met speciale aandacht voor de GERMANATOR, die hopelijk een misplaatst grapje maakt.
  De reactie van PAUL dat het hem als nederlander niet aanspreekt is een mooi voorbeeld van de houding van veel nederlanders die denken dat het allemaal wel meevalt..
  Ik wilde het eventjes kwijt!
  Groetjes, Caspar

    /   Reply  / 
 5. Suzy

  Ik wilde ook even kwijt dat ik het echt een belachelijk filmpje vindt..
  Absolute onzin.

    /   Reply  / 
 6. jansen

  Beste mensen (Nederlanders of Duitsers),

  Ik vind het helemaal fijn als mensen grapjes maken en lachen…maar het moet u ook duidelijk zijn dat het wel uitmaakt wat voor grapjes het zijn die worden gemaakt! Ik heb er 5 jaar in Duitsland gewoont en er werden heel zelden grapjes over Nederlanders gemaakt en die waren ook niet slecht bedoelt…maar ik woon nu ook inmiddels 5 jaar in Nederland en ik kan u zeggen dat de grapjes die hier worden gemaakt echt te ver gaan. Ik vind het net zo erg als er gezegd wordt “k..t Marokanen ” Turken stinken”, “Kaaskoppen” of “Boeren”…aan het begint lijkt het grappig maar ik kan u met 100 % zekerheid zeggen dat juist zulke grapjes er voor zorgen dat er later in de maatschappij mensen elkaar haten! Dus ik zou zeggen: maak grapjes maar wees verstandig!

  greets,
  jansen

    /   Reply  / 
 7. Niels

  Die gasten van MTV zijn geniaal, Ik vind het een orginele manier om het ook eens van de andere kant te laten zien, heerlijk om te zien hoe ze zoiets zinloos’ en doms in een zo serieus mogelijk filmpje proberen te zetten, echt droog

    /   Reply  / 
 8. Karel Strudel

  ganz toll meiner freunden ich denke das diesen film ganz toll ist einen schönen und tolle grap von MTV

    /   Reply  / 
 9. Gast

  Hey, Caspar, leuke stelling, dak je wel.

  Germanator, je laat wel duidelijk zien wat voor een gedachtengoed in je hoofd zit.
  Waarom mogen Duitser niet op 5 mei naar Wageningen komen? Om dat hun grootouders met 30% waarschijnlijkheid op een Oosterrijker hebben gestemd die dan eerst de Duitsers en later ook de Nederlanders heeft kunnen overtuigen om mee te doen aan de grootste misdaad die ooit werd gepleegd?
  Vind je het dan misschien een idee als Duitser een kenmerk op hun kleding moeten dragen, bijvoorbeeld een gele bal of zoiets. Dan mag je ierdereen, die zo een bal op zijn kleding heeft schoppen, in de kroeg krijgt die geen service etc.
  Verder mag je boorden voor winkels hangen: koop niet bij Duitsers of je mag een huis overvallen als er een Duitse vlag hangt geduurende het WK zoals onlangs in Breda gebuurd.
  Kinderen van Duitsers hebben dan ook geen recht mer op Nederlands schoolplaatsen en mensen die zich zelf Germanator noemen mogen dat met trost doen en krijgen een erenpositie in de Nederlandse Strijd jegens Duitsers en Anderen Partij, afgekoort… maar dat krijg je zelf voor elkaar.

  Wil je een keer goed naar de geschiedenis kijken en er ook iets van leren?

  Groeten,
  de Gast

    /   Reply  / 
 10. Germanator

  hey de gast en caspar,
  ik ben een inteligente man van 20,
  als ik spreek over duitsers die geen bestaansrecht hebben, geen recht op licht in hun ogen of recht op kinderen… heb ik het niet over 61 jaar geleden, maar over mensen die ik zelf heb gesproken(proberen aan te spreken), mensen die ik hoor praten op tv, die ik door hun vieze straten heb zien lopen, en het vervelendst is nog wel die taal. ik heb havo nt afgerond met duits als keuzevak, ik kan t spreken, maar het is afgrijselijk lelijk, en niet onbelangrijk storend om te horen.
  verder vind ik dat het gezond is dat een mens zich ergens tegen afzet, heel nederland is tegen de marrokanen en turken en a.z.’s. slecht, die mensen doen niet zo veel fout, hoe zou jij je in een vreemd land voelen…dan beter tegen de duitsers die er helemaaaaaal geen last van hebben als ik een keer mijn middelvinger opsteek…
  maar jullie hebben wel gelijk, ze hebben ook nog 2 keer geprobeert de “wereld te veroveren”, het zijn net belgen zo dom, maar dan met wilskracht…
  en dat er dan nog nederlanders komen die pro-mofrikaanse dingen gaan plaatsten….., daar zou een actie groep tegen moeten worden opgericht….

  met vriendelijke groet,
  germanhator

    /   Reply  / 
 11. Germanator

  ik heb respect voor joden, respect voor marrokanen,
  respect voor fransen ik heb respect voor alle talen,
  behalve voor germanen, uit duitsland,
  iedereen zijn thuisland, maar zij zitten op mijn strand, op mijn land, maar weer niet op mijn landmijn dan, ik loop met geladen magazijn man, als ons van dat schijtland, een dreiging of schijnstap, tot oorlog bereikt man, ik word gek van dat gezeik man, elk duits lijk kan, direct door de zeik van zichzelf,
  en de levende helft, kan naar het pretpark, met zyklon b douches, getegeld met deutchen marks, dit is een cirkel die eindigt in een graf, een groot massagraf waar ik elke mof in afblaf…
  maar wat, je kan ook concluderen, dat jij het beter weet en dat ik het wel zal leren…

  Germanator
  A.K.A.
  Freeze (shab-wageningen)

    /   Reply  / 
 12. Germanator

  karel strudel moet helemaal niet blij komen doen, bah, duitse stroom circuits ;-)

  karel strudel musst sicher nicht vrolich tun, schrecklich, deutchen electriciteit…

  ;-)

  strudel, whuahahahaha

    /   Reply  / 
 13. Germanator

  silence…..

    /   Reply  / 
 14. banundi

  Karel is nederlands, grap is witze….

    /   Reply  / 
 15. Germanator

  jaja grap is witze en toen was t stil, hahaha

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>