Wie spit de takkie van de stratie?

Vanavond is het weer zover. Het Groot Dictee der Nederlandse Straattaal van BNN. Onder begeleiding van Sophie Hilbrand en Willy van The Oppossites strijden negen straattaal-leken om de felbegeerde titel Straattaal Koning van 2008. Anders dan bij gewone dictees gaat het niet om de spelling maar om de vertaling van ‘slang’ naar Algemeen Beschaafd Nederlands. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen pipa en papi?

Pianist Jan Vayne, schrijfster Susan Smit, FNV-voorzitter Agnes Jongerius, strafpleiter Theo Hiddema en actrice en zangeres Birgit Schuurman zullen deelnemen aan de wedstrijd. Tijdens de show zal de cast van ONM compleet in straattaal een vurige scène spelen en is Robert ten Brink te zien met een bijzondere versie van Lotto Weekend Miljonairs. Het dictee begint om 22.55 en is te zien op BNN. Kijk hier naar een legendarisch fragment uit het dictee van vorig jaar.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wie spit de takkie van de stratie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>