Sms in de les

Jongeren zijn verslaafd aan hun mobieltjes. Dat geeft tijdens de les wel eens problemen, vandaar dat veel scholen er niet zo blij mee zijn. Sommige scholen verbieden de telefoons zelfs. In New York gaat dat anders, daar worden ze tijdens de les actief gebruikt.

In de les hoort je mobieltje uit of stil te zijn. Dat gebeurt in de praktijk lang niet altijd maar in de VS maken ze zich daar niet zo druk om. Een school in New York gebruikt mobiele telefonie juist bij de lessen. Zo zijn de mobieltjes een goede manier om poëzie te geven, herinneren leraren hun leerlingen aan het maken van hun huiswerk en mogen de leerlingen filmpjes maken van onderwerpen die in de les zijn besproken.

Bijna alle leraren die de mobieltjes gebruiken in plaats van verbannen zijn positief over de lessen. Het blijkt zelfs dat de poëzie die via sms’jes naar de leerlingen toe wordt gestuurd beter blijft hangen dan bij leerlingen die de gedichten vanaf een blaadje lezen. Jongeren zouden het geklooi met de telefoons alleen maar leuk vinden waardoor zij het niet als leren zien.

Bron: PCM

Lees ook:School in Genk verbiedt mobiele telefoon
Lees ook:Veel leraren niet blij met ‘nieuwe leren’
Lees ook:Jongeren voor verplicht lesprogramma over drugs en alcohol
Lees ook:Meer jongeren van school gestuurd
Lees ook:Klassen op middelbare scholen te groot

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>