Kinderen verbluffen jury Junior MasterChef

Kooktalenten n de leeftijd van acht tot twaalf jaar laten vertonen vanaf vandaag hun kunsten in het nieuwe programma Junior MasterChef. Dat MasterChef en kinderen een goede combinatie is, blijkt wel uit de culinaire hoogstandjes die de kinderen bereiden.

Tijdens het programma krijgen de kleine kookwonders pittige opdrachten voorgeschoteld, maar ze laten zich niet uit het veld slaan en verbluffen de jury met onder andere duif, coquilles en parelhoen. Junior

Pittige opdrachten
In het programma krijgen de kinderen elke keer pittige opdrachten voorgeschoteld; van het maken van hun lievelingsgerecht onder tijdsdruk tot de geheimzinnige mystery box, waarbij de kinderen een gerecht moet maken van de ingrediënten die in de box zitten. De kooktalentjes bewijzen zich keer op keer. Zo trakteert de 12-jarige Quinten de jury op Anjou duif met groene asperges en gedroogde cantharellen en verrast de 8-jarige Bo iedereen met een echte klassieker: ceasar salade met een gepocheerd ei. De kinderen worden geïnspireerd door hun grootouders of ouders, maar ook experimenteren staat hoog op het lijstje.

Grote verrassing
De kinderen presenteren hun gerechten aan de kritische jury die bestaat uit culinair journalist Alain Caron en sterrenkok Peter Lute. Zij staan versteld van de hoge kwaliteit en creativiteit van de kinderen. Peter geeft aan: “Er zitten veel talenten tussen. Door hun fantasie maken ze verrassende gerechten, vaak nog beter dan volwassenen. Echt ongelofelijk.” Peter bepaalt samen met Alain wie zich als eerste Junior MasterChef van Nederland mag noemen. De winnaar krijgt niet alleen deze titel, maar ook een jaar lang gratis toegang met het hele gezin voor Disneyland Parijs.

Junior MasterChef, iedere werkdag om 18:30 uur bij Net5

Lees ook:Finaleweek Junior MasterChef: Herman den Blijker hulpje
Lees ook:Aanmelden voor nieuwe seizoen MasterChef
Lees ook:Wie is de Mol? Junior start bijna!
Lees ook:Gers Pardoel, Kraantje Pappie en Merdan Taplak op Vestrock
Lees ook:Senna & Anna negende op Junior Eurosongfestival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>