The Voice Kids: zoektocht naar een nieuw kindsterretje

Vanavond start The Voice Kids, een versie van The voice of Holland waar kinderen van 6 tot en met 14 jaar aan kunnen meedoen. Het zeer succesvolle origineel wordt hierbij zoveel mogelijk benaderd: het is een serieuze zoektocht naar muzikaal talent. Wendy van Dijk en Martijn Krabbé presenteren The Voice Kids. Marco Borsato, Angela Groothuizen en Nick & Simon zullen als coaches met al hun kennis en ervaring de deelnemende kinderen stimuleren het beste in zichzelf naar boven te halen.

Michael Jackson kreeg op 10-jarige leeftijd al zijn eerste platencontract. LeAnn Rimes bracht als 13-jarige haar eerste single uit, dezelfde leeftijd waarop Céline Dion haar eerste album in de schappen had liggen. In Nederland beleefde Jan Smit zijn doorbraak op zijn twaalfde. Muzikaal talent komt vaak al op zeer jonge leeftijd bovendrijven, The Voice Kids gaat op zoek om de voorlopers hierin aan het grote publiek te introduceren.

Nog geen twee weken na de eerste kandidatenoproep voor deze door Talpa geproduceerde vrijdagavondshow, werd deze snel ingetrokken: door een storm van 17.000 inschrijvingen was de maximale capaciteit van het programma al ruimschoots overschreden. Tussen al deze enthousiaste kids zit straks de winnaar, de jongen of het meisje met de zangstem waar Nederland nog heel lang naar wil luisteren. De hoofdprijs van The Voice Kids is namelijk een platencontract.

The Voice Kids heeft dezelfde programmaonderdelen als grote broer The voice of Holland, maar minder afleveringen: vijf afleveringen van ‘The Blind Auditions’, daarna drie weken lang ‘The Battle’ en vervolgens de climax: live de finale op vrijdag 23 maart.

The Voice Kids vanaf 20.30 uur.

Lees ook:The Voice Kids coaches: Marco Borsato, Nick & Simon en Angela Groothuizen
Lees ook:The Voice Kids: persconferentie voor schoolkranten
Lees ook:Op Singing Sunday kan iedereen meezingen met The Voice
Lees ook:Nick en Simon wel bij The Voice Kids, gestopt met The Voice
Lees ook:Finalisten The Voice geven 28 december een concert #TVOH

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “The Voice Kids: zoektocht naar een nieuw kindsterretje

 1. Ingrid

  In één woord GEWELDIG

    /   Reply  / 
 2. De Mol

  De toon in de wereld voor talentenjachten met kinderen is gezet door dit piepkleine meisje. In Nederland is ze wat minder bekebd, maar wereldwijd kennen miljarden mensen haar.
  http://www.youtube.com/watch?v=9ZsSGVSO1og

    /   Reply  / 
 3. nadine

  ik wil ok mee doen

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>