Californication terug: The Hanksta’ gaat Gangsta

In de maand van de liefde krijgt ook Hank er geen genoeg van. Op 19 februari begint bij Comedy Central het vijfde seizoen van de serie Californication. Dat de naam van de serie zijn oorsprong vindt in het bijna gelijknamige fornication neemt hoofdpersoon Hank Moody elk seizoen vrij letterlijk. Na een paar jaar New York keert Hank terug naar LA, waar The Hanksta goes Gansta.

Hank beroert met zijn vingers niet alleen zijn typemachine om een filmscript voor rapper Apocalyps (The RZA) te schrijven, ook de vriendin van de gangsta rapper maakt kennis met zijn schrijversinstrument. Vrouwen komen en gaan, maar zijn ware liefde Karen blijft langs de zijlijn altijd bestaan. Californication laat David Duchovny’s Hank Moody zien als een glorieus wrak die zichzelf altijd omringt met een ensemble van net zo gestoorde en oneindig vermakelijke karakters als hij zelf.

Het vorige seizoen was behoorlijk ingewikkeld voor alle betrokken partijen – Hank stond terecht voor het onbewust hebben van geslachtgemeenschap met een 16 jarig meisje, terwijl hij zijn relatie met zijn gezin probeerde recht te zetten. In de tussentijd bezwangerde Hank’s manager en beste vriend Charlie Runkle zijn bijna-ex-vrouw Marcie, die nu samen is met een zakenrelatie van hem.

Maar gelukkig springt seizoen 5 meteen 3 jaar verder met Hank die terug komt naar Californië (en naar een inmiddels getrouwde Karen) na zijn verblijf in New York. Verkende Hank eerder al de wereld van Rock en Roll toen hij een biografie van een rockster moest schrijven, dit keer duikt de man van vele vrouwen in de hiphop scene om voor rapper Samurai Apocalypse een filmscript te schrijven. Alleen als de jaloerse rapper erachter komt dat Hank zijn vriendin in comprimerende posities heeft gevouwen, heeft Hank 99 problems and a bitch aint one of them…

Californication is te zien vanaf 19 februari om 22.15 uur bij Comedy Central.

Lees ook:BN’ers Expeditie Robinson; wie is… Mr. Polska
Lees ook:BN’ers Expeditie Robinson; wie is… Coosje Smid
Lees ook:Nick en Simon wel bij The Voice Kids, gestopt met The Voice
Lees ook:BN’ers Expeditie Robinson; wie is… Leo Alkemade
Lees ook:Marc en Alex weer in Ik Heb HET Nog Nooit Gedaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>