Ontsnappen geen optie bij Unit Luchtvaartpolitie (vanavond!)

De politiehelikopter gaat niet onopgemerkt voorbij. Iedereen vraagt zich wel eens af wat die stil hangende politiehelikopter hoog boven in de lucht aan het doen is. Het nieuwe realityprogramma ‘Unit Luchtvaartpolitie’ kijkt mee achter de schermen van dit unieke onderdeel van de politie. In een spectaculaire 8-delige serie van RTL 4 wordt inzichtelijk gemaakt hoe de acties van de politieheli leiden tot het vangen van boeven, grotere veiligheid en het redden van levens. Vanavond is de serie om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Met nooit eerder vertoonde beelden rechtstreeks vanuit de helikopter – al dan niet gefilmd met speciale infrarood nachtcamera’s – worden door middel van interviews met betrokken agenten en vliegers zaken waarbij de heli wordt ingezet over het voetlicht gebracht. Aan bod komen onder andere inbraken, achtervolgingen van vuurgevaarlijke criminelen en drugskoeriers, opsporing van wietplantages, het ingrijpen bij een gijzeling, arrestaties van hooligans en relschoppers, opsporen van vermiste personen en het lokaliseren van branden.

De politieheli ondersteunt de activiteiten van de eenheden op de grond. Ze kunnen niet zonder elkaar. De inzet van de politieheli kan van doorslaggevend belang zijn. Een unieke vorm van samenwerken binnen de politie.

Voor deze unieke serie volgden de makers gedurende een jaar vliegers, waarnemers, agenten en andere betrokkenen vanuit de basis van de Unit Luchtvaartpolitie op Schiphol Oost. Naast de acties in de lucht, wordt ook aandacht besteed aan de werkzaamheden aan de grond. Hierdoor ontstaat een indringend beeld van deze bijzondere Unit waarbij alertheid, professionaliteit en daadkracht de adrenaline de baas moet blijven.

Lees ook:UFO blijkt vlieger te zijn
Lees ook:Punkers vs agenten
Lees ook:Topless vluchten heeft geen zin
Lees ook:Tuintjessloper (21) overlijdt na aanhouding
Lees ook:Politie dreigt met staking tijdens festivals als Pinkpop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>