Invloed Nederlandse Dance industrie wereldwijd

Zo klein als ons land is, zo groot is onze rol in de wereld. Nederland is op veel gebieden toonaangevend en oefent wereldwijd een grote invloed uit op diverse sectoren. Zo ook de muziek sector en dan met name de Dance industrie. De gloednieuwe serie ‘Made In NL’ werpt een licht op succesvol Nederlands ondernemerschap, zowel nationaal als internationaal. In de eerste aflevering neemt National Geographic een kijkje achter de schermen van de dance-industrie.

Na de illegale feesten in de jaren tachtig is housemuziek uitgegroeid tot een miljoenenbusiness. Niet alleen staat Nederland bekend om succesvolle dj’s als Armin van Buren, Tiësto en Afrojack, ook is er veel aandacht rond de Nederlandse dance-evenementen. Dankzij hun grote populariteit worden Nederlandse feesten ook in het buitenland gehouden. Het Nederlandse bedrijf ID&T organiseert vanuit hun Amsterdamse hoofdkantoor het evenement ‘Sensation’ in Sao Paolo. Ook wordt de beginnende Nederlandse dj Nicky Romero, die al heeft samengewerkt met David Guetta, gevolgt tijdens zijn Amerikaanse tour.

MADE IN NL – Dance is aanstaande zondag, 16 september om 22.00 te zien op National Geographic Channel.

Lees ook:538 Dance Smash CD Vol. 3 verkrijgbaar
Lees ook:De lekkerste dancenummers van het afgelopen jaar
Lees ook:Win 538 Dance Smash CD 2013-02 @Jongerenblog
Lees ook:Armin van Buuren wint van David Guetta en Tiësto
Lees ook:Best of 538 Dance Smash vol. 2 verkrijgbaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>